Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

Lleida trepitja el franquisme

La Plataforma Lleida Lliure de Franquisme retira la placa del carrer dedicat a l'alcalde franquista Ramon Areny enmig d'una multitudinària manifestació

placa, carrer, franquisme, Ramon Areny
Trepitgen la placa del carrer dedicat a l'alcalde franquista Ramon Areny. (Foto: Jordi Borràs)
Mig miler de persones s'han mobilitzat a Lleida per reclamar el canvi de nom de nou carrers de la ciutat dedicats a personalitats vinculades al franquisme. La Plataforma Lleida Lliure de Franquisme acusa l'Ajuntament de Lleida, encapçalat per Àngel Ros, de no respectar la memòria històrica en negar-se a retirar aquests carrers del nomenclàtor local. La mobilització ha començat amb la recreació d'un judici popular que ha tingut com a escenari l'avinguda Alcalde Areny, dedicada a qui va ser alcalde de Lleida de 1939 a 1941. La placa amb el nom del carrer ha estat arrencada per la néta de l'històric sindicalista Antonio Cantano, represaliat per la dictadura.

En la manifestació hi han participat la diputada de la CUP Anna Gabriel, que ha donat suport als tres joves d’Arran que el 28 d'aquest mes seran jutjats penalment per retirar plaques de carrers amb noms de persones vinculades al règim, i les principals entitats memorialistes de Catalunya: la Comissió de la Dignitat, l'Associació per a la Recuperació de la Memòria Històrica i Amical de Mauthausen.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Manifest

Publicitat
Publicitat