Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

La Paeria retira 269 plaques del Ministerio de Vivienda i en manté 4 per voluntat dels veïns

Alhora, el PSC de Lleida difon un vídeo sobre les accions de memòria històrica portades a terme els últims quaranta anys

PSC Lleida, memòria històrica, franquisme
Imatge promocional del vídeo que ha publicat el PSC sobre les accions de memòria històrica dutes a terme per la formació.
La Paeria ha retirat 269 plaques del Ministerio de Vivienda franquista d'edificis privats de la ciutat que havien estat construïts com a habitatges de protecció oficial. Fonts municipals detallen en un comunicat que n'hi ha hagut 4 que s'han mantingut per voluntat dels veïns propietaris dels immobles i 66 elements que constaven en el cens del Memorial Democràtic ja no existien. Segons aquest cens, a Lleida ciutat hi havia 341 plaques amb el jou i les fletxes falangistes. En dos casos no ha estat possible treure-les per raons tècniques.

D'altra banda, el PSC de Lleida han difós un vídeo promocional que detalla l'acció dels governs municipals socialistes a la Paeria en matèria de memòria històrica a la ciutat durant les últimes quatre dècades. El vídeo, que dura poc més d'un minut, relata el canvi de la nomenclatura de 59 noms de carrers a Lleida i de la denominació dels blocs socials, les accions de dignificació i explicació històrica al cementiri o l'enderroc del Monumento a los Caídos. Segons els socialistes lleidatans, el vídeo "sorgeix de la necessitat de donar una explicació àmplia i fundada sobre la memòria històrica a la ciutadania, un tema que de forma parcial i segmentada ha estat en l'epicentre de l'actualitat en els mitjans de comunicació i les xarxes socials". Precisament, la Plataforma Lleida Lliure de Franquisme ha citat simbòlicament l'alcalde Àngel Ros a declarar al judici popular contra els personatges vinculats al règim que tenen dedicats carrers a la ciutat en el marc de la mobilització convocada per aquest dissabte a partir de les sis de la tarda.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Fruita amb injustícia social

Se7opinions

Publicitat
Publicitat