Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

El Síndic insta la Paeria a retirar els símbols i les plaques franquistes

Ros diu a Petrolis Independents que poden retirar les plaques franquistes sempre que ho autoritzin els propietaris

Crida per Lleida, Francesc Gabarrell, Pau Juvillà, placa franquista
Retirada d'una placa franquista per part de la Crida. (Foto: Arxiu)
"Les administracions públiques, en l'exercici de les seves competències, han de prendre les mesures oportunes per a la retirada d'escuts, insígnies, plaques i altres objectes o mencions commemoratives d'exaltació, personal o col·lectiva de l'aixecament militar, de la Guerra Civil i de la repressió de la dictadura. Entre aquestes mesures, s'hi pot incloure la retirada de subvencions o ajudes públiques''. Amb aquest fragment (article 15.1) de la Llei 52/2007 de la memòria històrica, el Síndic de Greuges, Rafel Ribó, ha informat a l'Ajuntament de Lleida que té per obligació legal de retirar els símbols franquistes de la ciutat. La recomanació ha tingut lloc arran d'una queixa per la inactivitat de la Paeria en aquest sentit i pel rebuig de Ple municipal d'una moció per promoure una campanya per retirar les plaques.


D'altra banda, l'alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha respost l'empresa que s'ha ofert gratuïtament per retirar plaques d'habitatges de protecció oficial de Lleida que continguin els símbols de la Falange i els ha assenyalat que no hi ha cap inconvenient ''sempre i quan els ho autoritzi el propietari de l'immoble o el president de la comunitat de veïns dels immobles corresponents''. D'aquesta manera, Ros ha dit que l'Ajuntament autoritzarà l'ocupació de la via pública ''si aquesta és necessària''.

Petrolis Independents de Catalunya va registrar aquest dimecres una petició a la Paeria per retirar les 340 plaques franquistes que es calcula que hi ha per diferents edificis de Lleida després que l'alcalde Ros declarés en una entrevista que als qui els fan nosa ''agafin l'escala i el tornavís per treure-les''.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Admirat Josep

Se7opinions

Publicitat
Publicitat