Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

La Crida accepta la invitació de Ros i agafa l'escala i el tornavís

Arran Lleida recorda a l'alcalde que aquest mes tres joves hauran d'anar a judici per haver arrencat plaques dels carrers amb noms franquistes

Crida per Lleida, Francesc Gabarrell, Pau Juvillà, placa franquista
Gabarrell i Juvillà, de la Crida, retirant la placa franquista d'un edifici. (Foto: Crida per Lleida)
La Crida per Lleida ha ''agafat l'escala i el tornavís'' per retirat una placa franquista del Ministeri de la Vivienda amb el jou i les llances d'un edifici del Centre Històric de la ciutat. La formació ha volgut respondre així a l'alcalde de Lleida, Àngel Ros, que en una entrevista ha proposat aquesta solució literal per retirar les plaques a aquells a qui els fan nosa, ja que la Paeria no preveu destinar cap partida pressupostària per eliminar les més de 300 que hi ha repartides per la ciutat. En aquest sentit, els regidors de la Crida han volgut deixar clar que "és l'Ajuntament qui ha de complir amb la memòria històrica".


D'altra banda, des d'Arran Lleida han denunciat el cinisme de les declaracions de Ros, "que no tenen cap intenció de qüestionar el règim feixista i es mantindran en la seva negativa de fer un acte de justícia històrica". També volen denunciar que "el judici que se celebrarà aquest mes març contra tres joves només s'explica si hi ha ordres polítiques ben clares i directes. Resulta clar que les sancions que puguin arribar a rebre aquests joves tenen la intenció política de fer retrocedir i impedir la lluita per uns carrers lliures, insubmisos i rebels", han explicat en relació amb els tres joves hauran d'anar a judici per haver arrencat plaques dels carrers amb noms franquistes. 

 

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Admirat Josep

Se7opinions

Publicitat
Publicitat