Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

ERC-Avancem, en contra que la Paeria premiï la segregació per sexes del Terraferma

L'Ajuntament de Lleida concedeix al col·legi una placa al mèrit educatiu o pedagògic pels seus 50 anys

col·legi Terraferma
Façana del col·legi Terraferma. (Font: Facebook)
El grup municipal d’Esquerra Republicana de Catalunya-Avancem no s’adherirà a la concessió d’una placa de la Paeria al mèrit educatiu o pedagògic al col·legi Terraferma perquè treballa l’educació de forma segregada i diferenciada per a nens i nenes i demana que es replantegin els criteris a l’hora d’atorgar distincions municipals.

Els republicans consideren que complir 50 anys no és raó suficient per fer un reconeixement públic d’aquest tipus al col·legi, vinculat a l'Opus Dei. En aquest sentit, reclama que l’Ajuntament de Lleida tingui en compte la qualitat de la tasca educativa que es fa a les escoles i centres de formació i no només en mesuri els termes quantitatius.

Pel grup d'Esquerra, l’educació diferenciada no és una opció i no s’hauria de finançar amb fons públics. A més, considera que l’escola ha de ser un reflex de la realitat social, on els nens i les nenes conviuen.

La concessió de la placa al col·legi Terraferma es va aprovar en el Ple del 24 de febrer sense el suport d’ERC-Avancem. Ara, la Regidoria de Polítiques a favor de la Creativitat, la Cultura, l’Educació i els Esports ha obert el període d’adhesions a aquesta i la vintena de plaques i medalles aprovades en la mateixa sessió plenària, un procediment que es fa habitualment després de l’atorgament de les distincions municipals.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Fruita amb injustícia social

Publicitat
Publicitat