Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

Animac tanca una de les seves millors edicions

La Mostra Internacional de Cinema d'Animació assoleix de nou la xifra de 27.000 assistents, que han gaudit de les activitats i projeccions del certamen del 2 al 5 de març

Animac 2017, espectadors, sessió
Els espectadors han omplert de gom a gom cadascuna de les sessions. (Foto: Animac)
Lleida ha estat del 2 al 5 de març la capital de l'animació amb l'Animac 2017, que enguany ha celebrat la seva 21a edició. Aquesta diumenge a la tarda ha tingut lloc l'acte de cloenda de la Mostra amb la presència de l'alcalde, Àngel Ros, de la tinent d'alcalde i regidora de Polítiques a favor de la Creativitat, la Cultura i els Esports, Montserrat Parra, i la directora de l'Animac, Carolina López. 

Durant quatre dies, la ciutat de Lleida s'ha convertit en la capital mundial de l'animació en una edició que posa de manifest el creixement d'interès del públic cap al cinema d'animació. En aquesta edició, la Mostra ha rebut 640 pel.lícules de procedència nacional i internacional de més de seixanta països diferents. El vespre del dissabte tant la sessió de La tortuga roja de Michael Dudok de Wit com la de Curts 4 van fregar l'èxit total de públic omplint la sala més gran de la Llotja de Lleida. 

Un dels protagonistes de la jornada de cloenda del festival ha estat l'animador Jordi Amorós, que ha rebut el Premi Trajectòria perquè "representa aquest esperit de 'contra el vent' pel seu humor corrosiu i els seus cinquanta anys de professió". Amorós va realitzar el primer llargmetratge animat català, Despertaferro, i el primer llargmetratge d'animació d'adults de l'Estat, Historias de amor y masacre, i va col.laborar com a dibuixant amb El Papus, El Jueves i, en l'actualitat, Mongolia, entre d'altres. L'autor s'ha mostrat satisfet de participar en un certamen que l'ha sorprès per la qualitat dels films que es projecten i també pel talent de molts dels seus participants. Amorós creu que l'apartat professional és una de les peces claus a potenciar en properes edicions.

Animac ha projectat un total de 207 films d'animació, dels quals 7 llargmetratges i al voltant de 200 curtmetratges. Quatre jornades on s'han pogut gaudir, a més, de projeccions, conferències, tallers, concerts, networking i d'altres activitats dins dels espais habituals de la Mostra: la Llotja, el CaixaForum, el Cafè del Teatre i el Magical Media. El festival ja és un referent a nivell nacional i internacional i enguany ha aconseguit una assistència d'unes 27.000 persones, dels quals 11.000 en sala, mantenint les xifres de la passada edició, on hi va haver un increment destacable d'afluència. En aquesta edició s'ha notat un augment d'estudiants d'animació, que han participat d'espais com Animacrea i que han gaudit del pack Animac Campus. El dia de més afluència de públic ha estat el dissabte 3 de març, que ha comptat amb dues sessions seguides d'aforament complert. 

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Fruita amb injustícia social

Se7opinions

Publicitat
Publicitat