Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

Universitaris que formen adolescents contra el bullying

Seran 226 alumnes de dos centres de Lleida i un de la Granadella

IES Guindàvols, bullying
Una de les sessions de l'any passat a l'institut Guindàvols. (Foto: AECS)
Amb l'objectiu de conscienciar el jovent de la importància de la salut en tots els aspectes de la seva vida (relacions interpersonals, salut mental, sexualitat, prevenció de malalties, etc.), així com del respecte als drets humans, l'Associació d'Estudiants de Ciències de la Salut (AECS) de Lleida durà a terme del 27 de febrer al 6 de març sessions formatives adreçades a adolescents de Lleida.

Seran un total de deu sessions al voltant de temàtiques com ara salut reproductiva, assetjament i també sensibilització sobre les persones refugiades. Hi participaran un total de 226 alumnes de tercer i quart d'ESO, així com de cicles formatius de l'institut l'Olivera de la Granadella i dels col·legis de Lleida, Santa Anna i Mirasan. La formació, d'una o dos hores, anirà a càrrec d'una vintena d'estudiants voluntaris dels graus de Medicina i Infermeria de la Universitat de Lleida, que han estat preparats per conduir les dinàmiques.

Les sessions amb adolescents, que es duen a terme des de fa tres anys a Lleida, s'emmarquen en programa Escala de l'AECS, basat en la metodologia Peer Education (educació d’igual a igual). Es pretén crear un espai de debat on els joves puguin desenvolupar-se emocionalment i reflexionar sobre la importància de tenir cura ells mateixos dels diversos aspectes de la seva salut, tot compartint experiències amb els estudiants de Ciències de la Salut.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Manifest

Publicitat
Publicitat