Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

La Càtedra d'Estudis Asiàtics participa en el primer llibre blanc del turisme xinès a Espanya

El clima, la gastronomia, la vida nocturna i, sobretot, els esports, principals atractius per als estudiants xinesos que estudien a l'Estat

turisme,xinesos
El turisme xinès augmenta cada any a l'Estat. (Foto: Francisco Sánchez)
Una anàlisi sobre els motius que més atrauen els estudiants xinesos matriculats a les universitats espanyoles per visitar i estudiar a l'Estat espanyol és la contribució de la Càtedra d'Estudis Asiàtics (CEA) de la Universitat de Lleida (UdL) al primer llibre blanc del turisme xinès a Espanya, publicat recentment.


El director de la CEA i professor del Departament de Filologia Catalana i Comunicació, Joan Julià-Muné, és un dels 60 autors que han participat en la redacció d'aquest llibre, editat per Kurt Grötsch, Manu Monasterio i Cristina Vera i publicat per Chinese Friendly International. El seu article, que duu per títol "Confucio en busca de Cervantes: estudiantes chinos en España y su imprescindible inmersión turística", posa de manifest que els estudiants xinesos que cursen espanyol a les universitats de l'Estat valoren especialment el clima assolellat i sense contaminació, la gastronomia, la vida nocturna, les rutes marcades per la història, l'art i la literatura i, sobretot, els esports, principalment el tennis i el futbol. De fet, Joan Julià afirma que, per a una bona part d'aquests estudiants, l'esport ha estat un element molt important a l'hora de cursar espanyol.
 
El Libro blanco del turismo chino en España, que aviat es traduirà al xinès, reflexiona sobre els aspectes diversos que afavoreixen el turisme xinès, tot aportant experiències personals i professionals que serveixin també per apropar-se a la realitat de la cultura xinesa. Una seixantena d'especialistes hi aborden temes com ara les perspectives i el futur del turisme xinès a Espanya, les claus de la gestió pública i privada del turisme xinès, o bé els diferents tipus de turisme (cultural, de consum, temàtic, d'activitats i de negocis).
 
Segons els seus editors, malgrat que el turisme xinès a l'Estat augmenta any rere any, dels 64 milions de turistes que es calcula que van visitar Espanya el 2013, només 214.000 eren xinesos, percentatge que suposa un 0,33%.
 
Enguany, la UdL rebrà una trentena d'estudiants d'aquest país asiàtic per cursar el Diploma d'Estudis Hispànics, una titulació que s'ofereix des del curs 2006/07.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Del local al global

Publicitat
Publicitat