Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

Lleida es posa la gorra a la Seu Vella en la festa d’Afanoc

Més de 8.000 lleidatans, 1.000 més que el 2016, participen comprant la gorra solidària

Posa't la Gorra, Seu Vella
El Baluard de la Reina, ple de gom a gom durant la lectura del manifest. (Foto: Ajuntament de Lleida)
El cor solidari dels lleidatanes s’ha traslladat aquest diumenge al matí fins al turó de la Seu Vella, on milers de ciutadans, grans i petits, han participat en la quarta edició del Posa’t la Gorra, la festa de l'Associació de Familiars i Amics de Nens Oncològics de Catalunya (Afanoc), que enguany ha tornat a superar les xifres de participació: més de 8.000 lleidatans, 1.000 més que el 2016, han comprat la gorra solidària.

La lectura del manifest a l’escenari del Baluard de la Reina ha anat a càrrec de l’Aran i l’Abel, dos germans que han donat veu a les reivindicacions dels afectats per la malaltia, com ara el reconeixement de la discapacitat dels infants amb càncer abans dels sis mesos per tenir accés als ajuts. Per poder accedir a la festa els participants han comprat la gorra solidària, amb un preu de 7 euros, que aquest any ha dissenyat la marca esportiva Munich. La recaptació es destina principalment a cobrir els serveis gratuïts que ofereix Afanoc per millorar la qualitat de vida dels infants amb càncer i a mantenir la Casa dels Xuklis, un habitatge pròxim a l'Hospital de la Vall d'Hebron on es poden allotjar les famílies que s'han de desplaçar a Barcelona per seguir tractaments mèdics.

Des de l'Associació s'han mostrat molt satisfets de la implicació de la societat lleidatana en aquest esdeveniment, que cada any és més multitudinari. També han anunciat que enguany es faran dues noves festes solidàries a les comarques de Lleida, a Mollerussa i a Tàrrega, mentre que a Balaguer s'organitzarà també la segona edició del Posa't la Gorra.

Aquest any s'ha volgut dedicar la festa als valors de l'art i la cultura, i per això la música, el ball, les arts plàstiques o els elements de la cultura popular com els gegants i els castellers han estat els protagonistes de les activitats i tallers de la jornada. Una novetat ha estat l'escenari Marató Joves Artistes, ubicat a la plaça dels Apòstols, un espai obert als joves que han volgut mostrar el seu talent. També s'ha instal·lat una exposició d'escultures creades per una desena d'alumnes de quart del Grau d'Educació Infantil de la Universitat de Lleida en col·laboració amb diversos centres educatius de les comarques de Lleida.
 

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Manifest

Publicitat
Publicitat