Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

L'Ajuntament de Lleida desmenteix la Plataforma per la Llengua

Parra (PSC) i Ribes (C's) van per oferir tràmits en castellà en el web de la Paeria

Montse Parra,Àngel Ros,Onze de Setembre
Parra i Ros, ferms defensors del bilingüisme. (Font: Arxiu)
En resposta a les declaracions fetes per la Plataforma per la Llengua, que critica l'acord entre el PSC i Ciutadans perquè el català sigui prescindible per fer tràmits a través del web municipal i lamenta que Ros continuï regalant drets lingüístics per mantenir la cadira, la tinent d'alcalde Montse Parra ha volgut desmentir-les i aclarir que ''el que farà en relació amb l'ús del castellà en la web ja s'està duent a terme al Govern i a d'altres ajuntaments catalans, com el de Girona, Tarragona, Barcelona o tants d'altres".

Segons Parra, el que farà la Paeria és, simplement, donar compliment a l'article 6 del Reglament d'Ús de la Llengua Catalana de l'Ajuntament de Lleida. ''No eliminem el català, com ens acusa la Plataforma per la Llengua, sinó que facilitem als lleidatans que ho vulguin els impresos en castellà i no ens neguem a fer-ho en cap altra llengua''.

La tinent d'alcalde ha afegit que ''els lleidatans tenen els mateixos drets que els habitants de Girona, Tarragona o Barcelona, per citar les capitals de Catalunya''. En aquest sentit, s'ha preguntat si els que utilitzen la llengua ''per criticar l'equip de govern de la Paeria estan dient que els lleidatans tenen menys drets que la resta de catalans''.

Parra també ha remarcat que com a administració pública que són han de donar serveis a tots i totes i també s'ha qüestionat per què un habitant de Girona pot omplir un document en castellà des de la pàgina web municipal i un de Lleida ha de venir a la Paeria per demanar la versió en castellà.

Montse Parra ha assenyalat que ''les societats modernes són societats multilingües'' i que aquesta és ''una font de noves oportunitats''. Finalment, ha apel·lat a la Plataforma per la Llengua a deixar d'utilitzar la llengua per ''destruir, criticar i desgastar'' i sobretot a que deixin de ''tergiversar i explicar coses que no són''.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Fruita amb injustícia social

Se7opinions

Publicitat
Publicitat