Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

La Diputació de Lleida cobrarà al maig l’IBI de l’AP-2

Tota la corporació se solidaritza amb la iniciativa Posa’t la Gorra de l’Associació de Famílies de Nens amb Càncer (Afanoc)

Diputació de Lleida, Posa't la Gorra
Els diputats s'han solidaritat amb la iniciativa Posa’t la Gorra de l’Afanoc. (Foto: Miki de Santiago)
La Diputació de Lleida ha posat de manifest en el Ple d’aquest divendres el suport de la institució als ajuntaments que han reclamat el cobrament del 100% de l’IBI bonificat a les concessionàries d’autopistes, així com també als consistoris que -seguint l’exemple d’Aitona o de Tremp- han aprovat ordenances o han preparat estudis per gravar les empreses de transport d’energia, aigua i gas per l’aprofitament del domini públic local. En aquest darrer cas, el Ple ha recordat a través d’una moció que el Tribunal Suprem ha reconegut i validat una metodologia de càlcul concreta per determinar la base imposable d’aquesta taxa.
 

En relació amb l’IBI, el president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, ha afirmat que “és de justícia l’abonament d’aquest import als setze ajuntaments lleidatans afectats i que ascendeix a més d’1 milió d’euros”. Es tracta dels municipis d’Aitona, Albatàrrec, Alfés, Artesa de Lleida, Castelldans, Juneda, l’Albi, les Borges Blanques, Lleida, Montoliu de Lleida, Puigverd de Lleida, Soses, Sudanell, Tarrés, Torres de Segre i Vinaixa. Quinze d’aquests tenen la gestió dels impostos delegats a la Diputació de Lleida, per la qual cosa Reñé ha concretat que al maig l’Organisme Autònom de Gestió i Recaptació de Tributs Locals (OAGRTL)  remetrà a les concessionàries el rebut corresponent a l’IBI amb el 100% de l’import.
 
Al final del Ple, tota la corporació s'ha sumat al Posa’t la Gorra, l’acte de sensibilització que organitza l’Afanoc en solidaritat amb el càncer infantil. La delegada d’Afanoc a Lleida, Maite Montañés, ha assistit al Ple i ha agraït el suport de la Diputació de Lleida a aquesta entitat i a l’acte que celebrarà diumenge a la Seu Vella de Lleida.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

La ciutat òrfena de model comercial

Se7opinions

Publicitat
Publicitat