Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

Lleida, capital internacional del cinema d’animació

La programació de l'Animac se celebra del 2 al 5 de març a la Llotja, el CaixaForum Lleida i l’espai Magical Media i compta amb 7 llargmetratges, 200 curtmetratges i d’altres peces animades

Àngel Ros, Montse Parra, Carolina López, Animac 2017
L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, acompanyat de la tinent d’alcalde Montse Parra i la directora d’Animac, Carolina López, ha presidit la presentació de la Mostra. (Foto: Hermínia Sirvent)
Lleida es convertirà del 2 al 5 de març en la capital mundial de l’animació amb la celebració de la 21a edició d’Animac, la Mostra Internacional de Cinema d’Animació de Catalunya. La programació de la Mostra, que compta amb 7 llargmetratges, 200 curtmetratges i d’altres peces animades, tindrà també alta presència de professionals referents en el món de l’animació que exposaran les seves experiències i obres. Quatre jornades intenses de projeccions, conferències, tallers i d'altres activitats especials que tindran lloc a les seus habituals del festival, la Llotja i CaixaForum Lleida, i també a l’espai Magical Media, on s’hi fan tallers educatius.

L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, acompanyat de la tinent d’alcalde i regidora de les Polítiques a favor de la Creativitat, la Cultura, l’Educació i els Esports, Montse Parra, i la directora d’Animac, Carolina López, ha presidit la presentació de la mostra. El paer en cap ha destacat la vessant educativa d’Animac: “9.500 alumnes, 1.000 més que la darrera edició, passaran per la Mostra Internacional de Cinema d’Animació de Catalunya, amb la qual cosa reforcem la component pedagògica i formativa, generem futurs espectadors i professionals de l’animació i, alhora, potenciem la creació de la indústria audiovisual”.

Animac ha centrat la programació d’enguany en el lema “Contra el vent - Against the wind”. Segons Carolina López, directora del certamen, “convertir les dificultats en art esdevé una idea poderosa per a molts creadors, quelcom que també és present en moltes de les pel·lícules animades que conformen l’edició d’enguany”. “L’art com a alquímia, ha assegurat López, capaç de transformar la dissort en poesia i ajudar a entendre el món i a entendre’ns entre nosaltres, em fa pensar en una de les seves funcions més importants”.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Admirat Josep

Se7opinions

Publicitat
Publicitat