Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

La Universitat de Lleida elabora el mapa de vegueries

Els experts critiquen no n'hi hagi encara cap d'oficial prou representatiu

mapa de vegueries, Universitat de Lleida
El mapa de vegueries ha estat elaborat pel Servei de Cartografia i SIG de la Universitat de Lleida.
El Servei de Cartografia i SIG de la Universitat de Lleida ha confeccionat un mapa de vegueries, perquè actualment no n'hi ha cap d'oficial prou representatiu, explica l'assessor científic i professor de Geografia Jesús Burgueño. "Idescat no contribueix gens a aclarir el tema, perquè sota de la província empra els àmbits de la planificació i no pas de les vegueries, tot i que vegueries i àmbits de planificació tendeixen a confluir". A més, els mapes que es poden trobar a Internet també indueixen a confusió en representar estadis superats del debat territorial, afegeix.
 

El mapa elaborat per la UdL s'organitza territorialment en vuit vegueries, més una entitat singular: l'Aran, tal com preveurà la legislació catalana. No s'hi han assenyalat capitalitats  perquè  la  Llei  de  vegueries  no  les concreta en tots els casos, un fet que, segons Burgueño, mostra la manca de convenciment del Govern de Catalunya en la implantació d'un nou model territorial.

"L'escàs impuls de la Generalitat en aquest àmbit queda palès també en el fet que no hi hagi encara un mapa de vegueries oficial publicat per l'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya, així com en l'ús del terme àmbit territorial de planificació en lloc del de vegueria per part de l'Institut d'Estadística de Catalunya", conclou.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Del local al global

Publicitat
Publicitat