Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

El PSC tornaria a guanyar les municipals a Lleida segons una enquesta d’intenció de vot d’Ua1

Per contra, CiU i PP patirien un retrocés i ERC i la CUP entrarien al consistori

baròmetre, UA1, enquesta, intenció de vot, eleccions municipals
El baròmetre encarregat per Ua1 dóna la victòria al PSC i preveu l'entrada d'ERC i la CUP a la Paeria. (Foto: UA1)
A sis mesos de les pròximes eleccions municipals, el PSC es manté com a virtual guanyador dels comicis a la ciutat de Lleida, segons la tercera enquesta d’intenció de vot encarregada per Ua1 Ràdio a Infortécnica. Tot i així, el partit de l’actual alcalde, Àngel Ros, no tindria assegurada la majoria absoluta, ja que la forquilla que li assigna el baròmetre és d’entre dotze i catorze regidors. Dels resultats de l’enquesta també destaca el retrocés que tindrien CiU i PP, ara mateix tots dos amb sis regidors. Els nacionalistes en perdrien un i els populars es quedarien sense un o dos representants. Per contra, entrarien amb força al consistori Esquerra Republicana, amb tres o quatre edils, i la CUP, amb dos. En el cas d’ICV-EUiA, el baròmetre els assigna una forquilla d’entre zero i dos regidors. La Paeria de Lleida, per tant, passaria de tenir representació de tres partits a tenir-ne cinc o sis.


Es tracta del tercer estudi electoral encarregat per Ua1 Ràdio des de fa un any i hi ha una constant que es repeteix: la dispersió del vot amenaça la majoria absoluta d’Àngel Ros, però no la victòria del PSC, que, com a mínim, obtindria dotze regidors i com a màxim catorze. Només en aquest darrer cas mantindria la majoria absoluta. Cap enquesta pronostica que puguin repetir els resultats de les últimes municipals, quan van aconseguir quinze representants.
 
Segons el nivell de coneixement dels candidats o principals cares visibles dels partits, un dels motius que podria explicar el retrocés de CiU que marca l’enquesta és el poc coneixement que els ciutadans tenen de l’alcaldable, Antoni Postius. Només manifesten saber qui és el 44,6% dels enquestats. Això contrasta amb el 83,2% d’enquestats que asseguren conèixer l’alcalde i candidat socialista, Àngel Ros. Després el segueixen Joan Vilella, actual portaveu del PP a la Paeria, i Carles Vega, candidat d’Esquerra. A tots dos els coneixen sis de cada deu enquestats. Eduard Baches, d’Iniciativa, es queda en el 50%, Ángeles Ribes de Ciutadans en el 48% i Esther Sancho de la CUP en el 44%.

Valoració dels candidats

Pel que fa a la puntuació que els atorguen, la més ben parada és Ángeles Ribes, amb un 6,1, seguida d’Àngel Ros, amb un 5,8. La resta de candidats o representants dels partits suspenen.Tot i ser dels menys coneguts, Toni Postius obté una nota de 4,3, millor valorat que Esther Sancho (3,9), Joan Vilella i Eduard Baches (tots dos amb un 3,6), i Carles Vega, que obté la pitjor nota amb un 3,4.

L’enquesta s’ha realitzat després del 9-N, durant la segona quinzena de novembre. S’han fet més de 1.000 trucades i 400 entrevistes vàlides a persones majors de 18 anys.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Manifest

Publicitat
Publicitat