Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

El Comú acusa la Paeria de deixar persones dormint al carrer a 1 grau de temperatura

L'Ajuntament de Lleida hauria modificat en silenci el Pla Iglú

Pla Iglu, Xavier Rodamilans, Àngel Ros
Presentació del Pla Iglú amb Rodamilans i Ros. (Foto: Ajuntament de Lleida)
El Comú de Lleida denuncia que des de l'1 de febrer la Paeria hauria modificat en silenci el Pla Iglú, sense comunicar-ho de cap forma, passant del nivell 1 al nivell 2, fet que representa reduir l'atenció  a persones en situació de vulnerabilitat, ja que s'exclouen determinats usuaris pel fet que la temperatura no baixa de 2 graus.

Aquest nit passada, tal com establien les prediccions, Lleida ha tingut una mínima d'1 grau, amb una sensació tèrmica encara més baixa, com els darrers dies, a causa del vent, i la Paeria no hauria fet res per tornar al nivell 1 segons el Comú. A més, l'agrupació d'electors constata que diversos usuaris de l'alberg Jericó havien de passar la nit al carrer.

"Aquest és l'Ajuntament que ens ha mentit reiteradament per fer creure que Lleida és líder en inversió social. Ens sembla impropi d'un govern que vetlli pels drets de les persones reduir l'atenció a persones sense sostre en ple hivern a Lleida i deixar persones dormint al ras en nits gèlides. És un despropòsit retallar i buscar estalvi per aquesta via", exhorta el Comú.

Per aquest motiu, el Comú de Lleida exigeix reobrir l'alberg per a totes les persones que ho necessitin i recorden a l'equip de govern que dormir al carrer amb temperatures baixes no només mina la salut física de les persones, sinó també la mental i no ajuda a sortir de l'exclusió social.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Fruita amb injustícia social

Publicitat
Publicitat