Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

Lleida treballa en el programa #Invulnerables per lluitar contra la pobresa i l’exclusió social

S’està desenvolupant al barri de la Mariola de Lleida, on aquest dimecres s’ha visitat el centre maternoinfantil, una escola bressol que té la particularitat que es formen infants i pares

#Invulnerables, Sor Lucía, Àngel Ros, Marc Simón
Lleida treballa en el programa #Invulnerables per lluitar contra la pobresa i l’exclusió social. (Foto: Hermínia Sirvent)
El paer en cap, Àngel Ros; Sor Lucia Caram, i el director de l’àrea d’integració social de la Fundació “la Caixa”, Marc Simón, han presentat aquest dimecres a Lleida el programa, que s’adreça a infants i famílies que viuen en un context de vulnerabilitat. La Generalitat, l’Obra Social ”la Caixa”, la Fundació FC Barcelona i la Fundació Rosa Oriol, que dirigeix Sor Lucía Caram, promouen el programa, que a Lleida es porta a terme al barri de la Mariola i s’està treballant en la zona nord-est (Balàfia, Pardinyes i el Secà de Sant Pere).

#Invulnerables és un programa que es dirigeix a infants i joves d’entre 0 i 18 anys que viuen en contextos d’exclusió social, així com a les seves famílies. L’objectiu és donar resposta a les necessitats bàsiques que no tenen cobertes i oferir-los orientació, acompanyament i suport integral perquè puguin sortir d’aquesta situació de vulnerabilitat. El programa arriba a unes 40 famílies i uns 85 infants, complementant els serveis socials que s’hi ofereixen (aules de reforç escolar, atenció psicoterapèutica, etc.).

L'alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha apuntat que hi ha diferents òptiques des d’on mirar la pobresa, com l’educativa, l’energètica o l’alimentària. Ros ha explicat que la presentació del programa a Lleida s’ha fet al centre maternoinfantil perquè és una escola bressol que té la particularitat que es formen infants i pares. En aquest sentit, ha dit que és important educar, tant els nens com les seves famílies, per adquirir hàbits saludables.

D'altra banda, Sor Lucía ha parlat de la importància d’implantar aquests programes a través de la col·laboració pública i privada. “Si tots sumem, tots esdevindrem invulnerables”, ha assegurat. Per això, l’element innovador d’#Invulnerables és el treball en xarxa entre tots els agents del territori, tant públics com privats. I la voluntat és aconseguir una xarxa d’empreses que també s’impliquin a cada territori.

Des de la Fundació "la Caixa", Simón ha manifestat que, si es millora l’àmbit educatiu dels infants i les seves famílies, en aquests entorns de vulnerabilitat també s’aconsegueix una millora social. Ha comentat els programes Incorpora i CaixaProinfància, que es fan amb entitats del Tercer Sector, i del treball que també és fa a la ciutat de Lleida, a la Mariola i a la zona nord-est.

#Invulnerables, que es va posar en marxa fa un any, es desenvolupa en vuit territoris, seguint el criteri d’equilibri territorial i els resultats dels indicadors locals de risc de pobresa i exclusió social: renda, desocupació, protecció social i demografia. A banda del barri de la Mariola de Lleida, els municipis on es porta a terme són Manresa, Figueres, Manlleu, Lloret de Mar, el Vendrell, Tortosa i Salt.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Admirat Josep

Se7opinions

Publicitat
Publicitat