Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

El Comú exhorta la Paeria a sol·licitar l'autorització per a usos museístics de l'antiga Audiència

La Regidoria de Cultura encara no hauria fet la gestió

Comú de Lleida
El Comú va demanar deixar sobre la taula la votació del Morera perquè no estava acreditat que el règim de cessió permetés un equipament museístic. (Foto: Comú de Lleida)
Després d'haver confirmat amb la Direcció General de Patrimoni de l'Estat que la Paeria no ha fet la gestió, des del Comú de Lleida demanen que se sol·liciti amb celeritat l'autorització per a usos museístics de l'antiga Audiència. Entenen que la demora d'aquesta gestió denota, un cop més, "la deixadesa i la manca de seriositat de l'equip de govern" i exigeixen una ràpida rectificació per tal de millorar la seguretat jurídica de tot el procés de dignificació del Museu d'Art Jaume Morera.

En la votació per aprovar la destinació del museu en el Ple de l'octubre, el Comú va demanar que es deixés sobre la taula perquè no estava acreditat que el règim de cessió permetés en aquesta ubicació un equipament museístic, petició que va ser desatesa i que va portar a que votés en contra. Les gestions que han fet semblen confirmar que la Regidoria de Cultura no hauria fet la feina. El Comú també lamenta la nul·la voluntat de facilitar als seus regidors el conveni de cessió, ja que el van demanar el 7 de novembre i no se'ls lliurar fins gairebé tres mesos després, l'1 de febrer, havent hagut de recórrer novament a la GAIP perquè l'Ajuntament complís les seves obligacions legals.

L'agrupació d'electors demanarà en la propera Comissió de Drets de les Persones que l'Ajuntament de Lleida sol·liciti a la Direcció General de Patrimoni de l'Estat la modificació o l’ampliació del conveni de data 10 de febrer de 2010 per tal que l'edifici pugui, sense cap possible interpretació, albergar un equipament museístic.

Al Comú de Lleida li sembla fora de lloc que l'equip de govern consideri "edifici de titularitat municipal" un bé estatal en règim de cessió. "Un Ajuntament seriós hauria de fer bé les coses i només aquesta via garanteix evitar en el futur possibles confrontacions", afirmen des de l'agrupació d'electors. En aquest sentit, el Comú recorda que l'ordre ministerial estableix que si el bé cedit "no es destina a l'ús previst" s'acabaria la cessió "sense dret a indemnització".

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Fruita amb injustícia social

Se7opinions

Publicitat
Publicitat