Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

La Diputació de Lleida crearà rutes turístiques vinculades a l'explorador Gaspar de Portolà

Nascut a Os de Balaguer, va ser el primer governador de Califòrnia al segle XVIII i fundador de les ciutats de San Diego i Monterrey

Gaspar de Portolà, estàtua
Estàtua de Gaspar de Portolà a Monterrey. (Font: El Confidencial)
La Diputació de Lleida, mitjançant el Patronat de Turisme, crearà aquest any rutes turístiques vinculades a l'explorador Gaspar de Portolà en el marc de la commemoració del tercer centenari del seu naixement a la localitat d’Os de Balaguer. Gaspar de Portolà va ser el primer governador de Califòrnia al segle XVIII (del 1767 al 1770) i fundador de les ciutats de San Diego i Monterrey.


Les rutes es troben actualment en procés d'estructuració en un treball conjunt a càrrec de l'Institut d’Estudis Ilerdencs i del Patronat de Turisme de la Diputació i transcorreran per les comarques de la Noguera, el Pallars Jussà, el Solsonès, la Val d’Aran i la ciutat de Lleida, relacionades directament amb la figura de l'explorador.

També la comarca de la Segarra hi serà present amb motiu del llegat de Pere Fages, fill de Guissona, que també va ser governador lleidatà de l'Amèrica hispànica i va substituir Gaspar de Portolà com a governador a la Baixa Califòrnia.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

La ciutat òrfena de model comercial

Se7opinions

Publicitat
Publicitat