Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

Robinat vol trobar noves línies de finançament per a la UdL

El president del Consell Social aposta per la internacionalització i la transferència de coneixement

Universitat de Lleida, Consell Social, Delfí Robinat, Jordi Baiget, Roberto Fernández
Delfí Robinat, nou president del Consell Social de la UdL. (Foto: Universitat de Lleida)
Iniciar la recerca de noves línies de finançament no ordinàries per als projectes de la Universitat, ampliar les aliances internacionals amb d'altres universitats i posar en marxa uns premis del Consell Social en en els àmbits de l'excel·lència de les pràctiques docents i en el de la transferència del coneixement a la societat són els tres reptes que s'ha fixat Delfí Robinat, nou president del Consell Social de la Universitat.

Durant el seu discurs de presa de possessió del càrrec, Robinat ha demanat el suport de tots els actors rellevants de la societat lleidatana, empresariat, organitzacions socials i institucions, per consolidar el paper de Lleida com a capital agroalimentària del país. De la mateixa manera que ho han fet el rector de la UdL, Roberto Fernández, i el conseller d'Empresa i Coneixement de la Generalitat, Jordi Baiget, ha agraït la tasca desenvolupada pel seu antecessor, Ramon Roca, i el seu compromís amb la Universitat, el territori i el país.

D'altra banda Roca, ha demanat al conseller reconeixement per a la Universitat de Lleida, sobretot en el que som millors, ha dit. També ha insistit en la necessitat de forjar una Universitat multidisciplinar i multicultural, oberta al territori i flexible per adaptar-se als nous temps amb rapidesa i agilitat
 
Per la seva banda, el rector ha defensat la presència de la societat en la Universitat a través del Consell Social,  "no per controlar-nos, doncs els universitaris som gent responsable", ha dit, sinó perquè organismes com el Consell Social aporten riquesa. "Només demanem -ha afegit- que la presència social a la Universitat no es polititzi i que no ens passi com a les caixes d'estalvi".

Ha destacat de Ramon Roca haver estat "un eficaç interlocutor amb els governs, un excel·lent ambaixador amb els empresaris i un esperó per millorar la tasca del govern universitari" i ha donat el seu suport al president entrant.

Finalment, el conseller ha destacat la necessitat que el Consell Social continuï fent de pont entre la Universitat i la societat i ha convidat la UdL a continuar interactuant amb el territori amb el dinamisme que ho ha fet fins ara.

Comentaris

  • Celebro la coluntata internacionalitzadora del Sr. Robinat i libacosellinque comenci destinant eecursos per formar el personal responsable de la gestió del projectes de recerca europeus i internacionals per tal que esdevinguin veritables impulsors i acompnyants, i abandonin la seva actual mentalitat fiscalitzadora. Les universitats finlandeses, per exemple, serien ina vona escola.

5 -10 -20 -tots
1


 
Publicitat

Edi7orial

Del local al global

Publicitat
Publicitat