Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

L'IRBLleida i la UdL descobreixen el sistema que crea resistència al tractament del càncer d’endometri

Gràcies a la troballa es podran desenvolupar noves estratègies per frenar el mecanisme pel qual les cèl·lules tumorals sobreviuen

IRBLleida,laboratori,
Pas endavant de l'IRBLleida i la UdL per reduir la resistència als fàrmacs en casos de càncer d’endometri. (Foto: Arxiu)
Investigadors de l'Institut de Recerca Biomèdica de Lleida Fundació Dr. Pifarré (IRBLleida) i la Universitat de Lleida (UdL) han fet un pas endavant per reduir la resistència als fàrmacs en casos de càncer d’endometri, un dels més comuns en ginecologia als països occidentals. A Lleida se'n diagnostiquen anualment uns 30 casos i la xifra es dispara fins als 280.000 tot el món. Gràcies a la troballa es podran desenvolupar noves estratègies per bloquejar el mecanisme pel qual les cèl·lules tumorals sobreviuen. La incidència anual d'aquest tipus de càncer s'ha incrementat un 21% des de 2008.

El Grup de Patologia Oncològica de l'IRBLleida se centra en l'estudi d'aquest càncer, conjuntament amb l'estudi de les alteracions moleculars dels càncers de tiroide i de pell.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Del local al global

Publicitat
Publicitat