Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

La Crida-CUP demana l'extinció del contracte amb l'empresa que gestiona la Llotja per "incompliments contractuals"

Al seu torn, la companyia vol abandonar la concessió en considerar-la "inviable econòmicament" i veu "altament injust que només es parli del deute amb la propietat del Palau de Congressos i no de l'esforç inversor realitzat"

La Llotja
Un informe jurídic encarregat per la CUP denuncia possibles irregularitats a la Llotja de Lleida. (Foto: Arxiu)
Aquest dilluns el grup municipal de la Crida per Lleida–CUP va registrar un escrit en què demanava formalment l'extinció del contracte entre el Centre de Negocis i Convencions (CNC) i La Llotja de Lleida, SA. La petició, adreçada a l'administració del CNC, denuncia fins a sis "incompliments contractuals" segons la documentació que regeix la relació entre l'empresa pública i La Llotja de Lleida, SA. En concret, la Crida-CUP assegura que el "reiterat impagament" del cànon de la concessió per part de La Llotja de Lleida, SA suposa una "infracció molt greu", d'acord amb la clàusula 19 del plec de la licitació.
 

La formació també denuncia en el seu escrit que La Llotja de Lleida, SA, "no havia presentat les seves auditories al CNC en els terminis establerts per contracte". En aquestes auditories "es parla de pèrdues de la concessionària durant els anys 2013, 2014 i 2015" segons la Crida-CUP. En aquest sentit, el grup municipal considera que "no haver presentat els comptes en el temps i forma acordada ha obstaculitzat el seguiment de la gestió per part de l'administració pública". A més, la concessionària La Llotja de Lleida, SA, té un deute de 100.000 euros anuals d'IBI entre els anys 2011 i 2014 que la Paeria no hauria reclamat.

La Llotja de Lleida, SA demana rescindir el contracte en considerar-lo "inviable econòmicament"

La Llotja de Lleida, SA ha anunciat la seva voluntat de rescindir el contracte i abandonar la concessió de l'equipament davant de "l'inassumible desajustament econòmic entre els ingressos previstos en el contracte de gestió -signat l'any 2010- i la realitat del balanç econòmic dels últims anys". En aquest sentit, l'empresa gestora assegura que, des de l'inici de la concessió, "la previsió d'ingressos no s'ha correspost amb la realitat" i que "la mitjana anual és un 50% inferior al previst en els estudis econòmics previs a la licitació". Així mateix, considera que "la crisi dels últims anys, l'elevat cànon i l'augment dels costos de manteniment, així com els energètics, fan econòmicament inviable la concessió". Altrament, La Llotja de Lleida, SA considera "altament injust que només es parli del deute amb la propietat del Palau de Congressos i no de l'esforç inversor realitzat".

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Fruita amb injustícia social

Publicitat
Publicitat