Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

Joan Betriu pren possessió com a nou síndic de la UdL

L'advocat lleidatà vol potenciar la mediació per resoldre les queixes

Joan Betriu, Roberto Fernández, Universitat de Lleida
Joan Betriu, amb Roberto Fernández. (Foto: Universitat de Lleida)
Joan Betriu ha pres possessió avui com a nou síndic de greuges de la Universitat de Lleida (UdL). Betriu substitueix el també advocat Javier Aquilué, que ha ocupat aquest càrrec els darrers quatre anys. El primer síndic de la UdL va ser l'advocat Miquel Àngel Alonso, entre 1996 i 2004, i seguidament Miguel Gil, des del 2004 fins al 2012.

El nou síndic de la UdL és llicenciat en Dret per la Universitat de Barcelona, va ser un dels fundadors, l'any 1969, del Grup de joves advocats del Col·legi de Lleida. Degà d'aquest Col·legi professional entre 1993 i 1998, va ser membre del Consell de l'Advocacia Catalana i del Consell General de l'Advocacia Espanyola. 

El passat divendres els seus companys de professió li van retre homenatge pels seus 50 anys de professió en un acte presidit pel conseller de Justícia, Carles Mundó. Fill d'advocats i pare d'advocats, Betriu va ser també president de l'Associació de suport universitari per impulsar la creació de la Universitat de Lleida. 

Entre els seus reptes al capdavant de la sindicatura de la UdL hi ha potenciar la mediació per resoldre les queixes que li adrecin els membres de la comunitat universitària, ja que els acords adoptats en mediació són vinculants per a les parts, explica. Des que el Claustre va aprovar el passat desembre el seu nomenament, ha rebut tres queixes, i en una d'elles Betriu ha proposat a les parts que s'accepti instruir-la mitjançant la mediació.

En la seva presa de possessió, on també hi era present Javier Aquilué, el rector, Roberto Fernández ha agraït la "magnífica, rigorosa i tranquil·la" tasca del síndic sortint i ha assegurat que la sindicatura de greuges de la UdL "continuarà en molt bones mans". En aquest sentit, ha assegurat a Betriu el seu suport i el del seu equip.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Del local al global

Publicitat
Publicitat