Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

La Crida demana explicacions a la Paeria arran de la denúncia penal a tres joves per retirar plaques franquistes

Els tres membres d'Arran podrien acabar a judici acusats de danys i furts

Arran Lleida, carrers
Una membre d'Arran Lleida, canviant la placa d'un carrer. (Foto: Arxiu)
La Crida per Lleida-CUP ha expressat el seu suport als tres joves de l'organització juvenil Arran que van ser sorpresos el 13 de desembre passat per agents de la Guàrdia Urbana de Lleida quan estaven retirant plaques de carrers amb noms de personalitats franquistes. Segons la formació anticapitalista, els agents els van requisar el material que duien sense cap acta de confiscació i els van identificar.

Així, l'11 de gener els tres joves van saber que s'obrien diligències contra ells i es podrien enfrontar a un judici per un delicte penal de furts i danys, amb sancions que poden anar des dels 180 euros a imports molt més elevats.

La Crida-CUP considera que es tracta d'un cas "totalment polititzat" i que "vol impedir la lluita de l'organització juvenil contra la presència del franquisme als carrers". Per això, des del del grup municipal demanaran aquesta setmana una reunió amb la regidora de Seguretat Ciutadana, Sara Mestres, amb l'objectiu d'exigir-li explicacions i poder conèixer per quin motiu es va elevar el cas a la via penal.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Manifest

Publicitat
Publicitat