Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

Activat el protocol especial de trànsit i seguretat per Nadal

Treball conjunt de la Guàrdia Urbana i els Mossos d’Esquadra, que reforcen els efectius per donar servei i vetllar per la seguretat amb dotze patrulles més a Lleida

Nadal,trànsit,seguretat,Ajuntament de Lleida
Presentació de la Campanya de Trànsit i Seguretat Ciutadana amb motiu de les Festes de Nadal. (Foto: Ajuntament de Lleida)
Les festes de Nadal s’acosten i, per aquest motiu, s’ha presentat la Campanya de Trànsit i Seguretat Ciutadana, amb l'objectiu de reforçar els efectius que donen servei a la ciutadania i vetllen per la seguretat de Lleida. La Guàrdia Urbana i els Mossos d’Esquadra treballaran conjuntament amb un reforç de dotze patrulles.


El paer en cap ha explicat que els objectius de la campanya són promoure la utilització del transport públic, mantenir i facilitar la mobilitat tant dels vehicles com dels vianants, facilitar l'estacionament, propiciar les tasques de càrrega i descàrrega, mantenir la fluïdesa de la circulació i efectuar una tasca preventiva per evitar possibles fets delictius en les zones comercials. Ros ha destacat, a més, que es potencia la vigilància per part dels cossos policials, Mossos d’Esquadra i Guàrdia Urbana, a les principals zones comercials de la ciutat. En aquest sentit, la Guàrdia Urbana ha reforçat els serveis destinats a la regulació del trànsit amb major presència efectiva al carrer durant tots els dies de la campanya i, de forma especial, els dies on hi ha més presència a les àrees comercials.

Així, es reforça amb vuit patrulles més (tres de torn de matí i cinc de torn de tarda) que se sumen a les que fan el patrullatge ordinari i diari, la qual cosa suposa setze agents més respecte d'un dia habitual. També s’incideix en la vigilància dels estacionaments (dobles fileres), en les zones de càrrega i descàrrega i en el control de les zones blaves. Ros ha destacat el treball conjunt dels cossos policials a Lleida en dies com aquests, amb gran afluència de trànsit i vianants en les principals vies de la ciutat com poden ser l’Eix Comercial, avinguda de Catalunya, rambla d’Aragó, Balmes, Rovira Roure, Ricard Viñes, Prat de la Riba, passeig de Ronda, Príncep de Viana, etc. El dispositiu especial de trànsit per a la campanya de Nadal finalitzarà el 12 de gener del 2015.

Per la seva banda, el delegat del Govern de la Generalitat a Lleida, Ramon Farré, ha explicat que els Mossos d'Esquadra han activat l'operatiu Grèvol, que consisteix en dues fases. Una primera que s'ha dut a terme prèviament amb una tasca d'informació i conscienciació, sobretot dirigida als comerços, i una segona que s'ha iniciat aquesta setmana i fins al 12 de gener que consisteix, sobretot, en un reforç dels agents i les patrulles al carrer. Tot i així, Farré ha alertat que la major prevenció que pot fer la ciutadania durant aquests dies d'especial afluència de gent al carrer és tendir a l'autoprotecció i tenir cura dels seus propis béns.

Més de 8.000 places d’aparcament a la ciutat

Ros ha explicat, a més, que la ciutat de Lleida disposa de 3.165 places gratuïtes en diferents aparcaments de la ciutat. En global, els conductors que accedeixin a Lleida tindran a la seva disposició més de 8.000 places per estacionar (zona blava, pàrquings de pagament i gratuïts), que es converteixen en 37.000 places si es té en compte la rotació dels vehicles.

L'alcalde també ha explicat que es reforçarà el servei d'autobusos, sobretot en dues línies durant l'horari comercial, com són la línia Ronda L-20 i la circumval·lació interior L-1. Així mateix, la Paeria ha demanat la col·laboració de l'Agrupació Provincial d'Autotaxis de Lleida perquè també reforci el número de vehicles de servei a la ciutat especialment en horari comercial i en dies que es preveu més afluència de gent.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Fem escola

Se7opinions

Publicitat
Publicitat