Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

Tàrrega acull la primera jornada sobre l’optimització del reg i l’ús de l’aigua en l'agricultura

Cal Trepat serà el marc de l'Smart Water Point, que comptarà amb Manel Raventós (Finca Sant Miquel), Eduard Fitó (Llavors Fitó) i Enrique Macías (Vega Sicília), que explicaran les seves experiències en aquest camp

Smart Water Point
La jornada tindrà lloc el proper 2 de febrer a Tàrrega. (Foto: Smart Water Point)
La primera jornada Smart Water Point SWP pretén ser un lloc de trobada i intercanvi d'experiències entre els membres de la comunitat vinculada a l'SWP. Aquest concepte és una solució simple que barreja tecnologia, coneixement i servei, la qual cosa permet una optimització del reg i gestió de l'escassetat de l'aigua.

La jornada tindrà lloc el proper 2 de febrer a Cal Trepat de Tàrrega, actual museu industrial responsable de la mecanització de l'agricultura espanyola al segle XX. Ara "la història es repeteix" amb el SWP, en el mateix lloc i resolent els mateixos factures de l'equació.
 
Donaran la benvinguda a l'acte la alcaldessa de la localitat, Rosa Maria Perelló, el director de Cal Trepat, Jaume Espinagosa, i el director gerent de SAF, David Tous. Després se celebrarà una taula rodona sobre tecnologia, coneixement i servei on participen Francesc Ferrer, Miquel Aran i el mateix David Tous.
 
Un dels punts més importants del programa és que permetrà conèixer la visió i experiència de l'ús de l'SWP. Serà a través de Manel Raventós, director de la Finca Sant Miquel, Enric Macías, director de Viticultura Vega Sicília, i Eduard Fitó, director de Llavors Fitó.
 
Smart Water Point Point integra dades de sondes de reg a temps real, una plataforma web de visualització i comunicació, juntament amb un servei de suport que permet al tècnic guiar el maneig de cultius en múltiples situacions. Es tracta d'una solució per optimitzar el reg de forma eficient i sostenible. Aquesta solució s'està utilitzant actualment a Estats Units, França, Marroc, Líban i Egipte.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Manifest

Publicitat
Publicitat