Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

La Universitat de Lleida dissenyarà begudes de sucs de fruita sense conservants sintètics

En el marc d'un acord de col·laboració amb la Càtedra AgroBank i Indulleida

Antonio J. Ramos, Olga Martín, Miguel Ángel Cubero, Universitat de Lleida, sucs de fruita
El director de la Càtedra Agrobank, Antonio J. Ramos, la responsable del grup de recerca de la UdL Noves tecnologies per al processat d'aliments, Olga Martín, i Miguel Ángel Cubero, responsable de laboratori d'Indulleida. (Foto: Universitat de Lleida)
Desenvolupar begudes a base de sucs de fruita, atractives, saludables i amb garanties de seguretat per al consumidor però lliures de conservants sintètics, mitjançant la incorporació d'olis essencials emulsionats procedents de plantes és l'objectiu de l'acord de col·laboració entre la Universitat de Lleida (UdL), la Càtedra AgroBank i Indulleida SA, que s'ha signat aquest dilluns al Rectorat de la Universitat lleidatana. Aquesta col·laboració, finançada amb 5.000 euros per la Càtedra AgroBank, "respon a l'estratègia d'impulsar la transferència del coneixement generat a les universitats i centres de recerca cap al sector productiu mitjançant la concessió d'ajudes que incentivin la incorporació d'idees innovadores a les empreses", segons ha dit el director de la Càtedra, el professor de l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Agrària (ETSEA) Antonio J. Ramos.

El projecte, de sis mesos de durada, serà dirigit per Olga Martín, responsable del grup de recerca de la UdL Noves tecnologies per al processat d'aliments i primera investigadora espanyola membre de la International Union of Food Science and Technology (IUFoST). Es preveu que en finalitzar el projecte s'hagin generat, com a mínim, dos prototips de noves begudes refrescants a base de sucs de fruita microbiològicament estables gràcies a la incorporació de compostos antimicrobians naturals nanoestructurats.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Del local al global

Publicitat
Publicitat