Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

Treballadors de la Diputació de Lleida denuncien el mal funcionament de l'Arxiu de la corporació provincial

El tancament de la sala de consulta i de la biblioteca auxiliar i la falta de privacitat i de seguretat, entre les principals queixes de la Cap del Servei de l'Arxiu

Diputació de Lleida,arxiu,documentació
Documentació que conté l'Arxiu de la Diputació de Lleida. (Foto: Diputació de Lleida)
La titular del Servei d’Arxius, Estudis i Informació de la Diputació de Lleida, Teresa Ibars, ha presentat un informe a la Direcció General d’Arxius, Biblioteques, Museus i Patrimoni de la Conselleria de Cultura de la Generalitat de Catalunya per donar a conèixer una sèrie de decisions preses per la Diputació de Lleida que, al seu parer, afecten el correcte funcionament d’aquest servei.

La Diputació de Lleida ha tancat la sala de consulta, així com la seva biblioteca auxiliar, la qual cosa comporta que les persones que s’adrecen a l’Arxiu -que des de l’any 1988 comptaven amb un espai propi- hagin de realitzar la seva tasca investigadora enmig de la zona administrativa, amb les conseqüents molèsties per al personal i per als usuaris i la falta de privacitat que requereixen algunes consultes de caràcter personal.

En segon lloc, i contravenint les normes arxivístiques, a l’espai de l’antiga Sala de Consulta s’hi han instal·lat dos serveis aliens a l’Arxiu. Per una banda, Medi Ambient i, per altra, Personal de la Biblioteca de la Fundació Pública Institut d’Estudis Ilerdencs. Segons Ibars, la gravetat de l’assumpte rau en el descontrol que això genera de cara a la seguretat de la documentació que s’hi custodia. I és que la Cap del Servei de l'Arxiu de la Diputació assegura que, a causa dels torns de treball d’algunes persones dels serveis aliens, l’Arxiu resta obert fins i tot quan els seus tècnics i la seva responsable han finalitzat la jornada laboral, la qual cosa provocaria que la documentació en qüestió no comptés amb les mesures de seguretat idònies.

Des de Presidència de la Diputació de Lleida no s'ha volgut fer cap declaració sobre aquest assumpte.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

La ciutat òrfena de model comercial

Se7opinions

Publicitat
Publicitat