Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

La Festa dels Tres Tombs i la vinculació de Lleida a l’Horta i la pagesia

L’Associació de Veïns de Montcada aconsegueix el primer premi del concurs de carrosses

Tres Tombs de Lleida, carrossa
El primer premi de les carrosses ha estat pels veïns de Montcada. (Foto: Ajuntament de Lleida)
L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha destacat que la Festa dels Tres Tombs “és una de les més representatives de la ciutat, perquè hi ha la participació de la majoria de partides de l’Horta, que amb les seves carrosses i treballadors desfilen pel centre de la ciutat, evidenciant la vinculació de Lleida amb la pagesia. En definitiva, la Festa de Sant Antoni Abat és la representació d’aquesta Lleida rural, d’aquesta Lleida de l’Horta que hem de protegir”.

El paer en cap s’ha manifestat d’aquesta manera mentre participava en els actes de la 76a edició de la Festa de Sant Antoni Abat, que aquest dissabte s’han iniciat de bon matí amb un esmorzar popular a la Cooperativa Agrícola Pràctica, al qual també hi ha assistit la consellera d’Agricultura, Meritxell Serret. Ella i l’alcalde han signat en el llibre d’honor de l’entitat, abans que carros, carrosses i cavalleries enfilessin cap al centre de la ciutat.

L’alcalde Ros i Marc Vives, president de l’Associació Cultural i Recreativa els Pagesos, han destacat l’alt nivell de participació i d’expectació dels Tres Tombs. Vives ha assenyalat que en l’actual edició, a més de les nou carrosses, n’hi havia una especial per dur a les pubilles de les partides de l’Horta de Lleida.

A continuació s’han lliurat els premis Horta de Lleida, així com els guardons del concurs de carrosses, que enguany ha guanyat la de l'’Associació de Veïns de Montcada, que duia per títol “De l’Edat de les Pedres als Horts Urbans”. El segon premi se l’han endut els Amics de Serrallonga, amb la carrossa “L’Ajuntament la torre ens ha protegit i ara farem un hotel i un club ben parit”. El jurat ha atorgat el tercer premi a l’AMPA Creu del Batlle per la carrossa “A Sant Antoni ens hem encomanat perquè la boira hem d’escampar”.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Manifest

Publicitat
Publicitat