Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

El SEPC denuncia que la UdL no s'ha adherit al manifest en contra dels carrers franquistes

El sindicat assegura que el rector va afirmar ''ser fermament partidari de la retirada absoluta de tots els símbols franquistes als espais públics''

Roberto Fernández, de nou en el punt de mira. (Foto: Arxiu)
Roberto Fernández, de nou en el punt de mira. (Foto: Arxiu)
 El Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC) ha denunciat que el rector de la Universitat de Lleida (UdL), Roberto Fernández, no s'ha adherit encara al manifest en contra dels carrers franquistes a Lleida. Segons el sindicat, això és així tot i que en el passat 21 de desembre, Fernández va afirmar ''ser fermament partidari de la retirada absoluta de tots els símbols franquistes als espais públics, de forma inequívoca i rotunda''. A més, asseguren que el rector ha ''bloquejat'' diverses peticions de la comunitat universitària i de membres del professorat i del personal no docent perquè la Universitat com a institució es posicionés en contra de l'exhibició en els carrers de la ciutat de símbols feixistes.


Segons el SEPC, Fernández ''s'aixopluga'' sota l'argument que la competència de la retirada de símbols feixistes a la que obliga la Llei de memòria històrica no és de la Universitat, sinó d'altres administracions, i així va afirmar que ''no era convenient institucionalment que la UdL entrés en el que ha de fer la Paeria''.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Del local al global

Publicitat
Publicitat