Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

Més de 700 alumnes es queden sense transport escolar per la nevada a les comarques del Pirineu de Lleida

La neu deixa gruixos de fins a mig metre en cotes properes als 1.000 metres

Llavorsí, nevada
Llavorsí, del tot emblaquinat aquest matí. (Foto: Rafting Llavorsí)
Un total de 704 alumnes de les comarques del Pirineu de Lleida s'han quedat sense transport escolar aquest dilluns a causa de la nevada que cau des de la matinada segons ha informat el Departament d'Ensenyament. El Pallars Sobirà, amb 416 alumnes i 36 línies anul·lades, i l'Alta Ribagorça, amb totes les línies suspeses i 146 escolars afectats, són les dues comarques on hi ha hagut més incidència. A la Val d'Aran, tot i que la nevada també hi és persistent, el Conselh Generau ha informat que no s'ha suspès el transport escolar. Malgrat la supressió de les línies per l'acumulació de neu a les carreteres i la dificultat d'accés als petits nuclis on s'ha de recollir escolars, Ensenyament ha assegurat que cap escola ha tancat i, per tant, les classes es fan amb normalitat

I és que la neu caiguda en les darreres hores al Pirineu ha deixat gruixos que s’han acostat, i fins i tot superat, al mig metre en municipis situats en cotes properes als 1.000 metres. Així, segons Protecció Civil s’han acumulat 53 centímetres de neu a Naut Aran i 39 centímetres a Vielha i, en menor mesura, 33 centímetres a Esterri d’Àneu, 25 a Puigcerdà, 20 centímetres a Viu de Llevata i 13 a Das.

D’altra banda, Protecció Civil, que manté activada l’alerta del Neucat, ha demanat molta prudència en la mobilitat per les zones afectades. De fet, la circulació s’ha interromput a la C-28 a Naut Aran per accedir al Port de la Bonaigua i a la BV-4031 de Castellar de N’Hug a La Molina. A més, es necessiten cadenes per circular per la Collada de Tosses, entre d'altres afectacions viàries.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Manifest

Publicitat
Publicitat