Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

Ordeig: “No es pot fer una burda utilització de les institucions per alimentar un determinat projecte polític i oblidar les persones”

El primer secretari de la Federació de Comarques de Lleida, Pirineu i Aran ha participat avui, juntament amb altres càrrecs orgànics i institucionals, en el tradicional esmorzar d’any nou amb periodistes de la demarcació

Àngel Ros, Òscar Ordeig, PSC Lleida
Càrrecs orgànics i institucionals del PSC de Lleida encapçalats per Ros i Ordeig. (Foto: PSC)
El primer secretari de la Federació de les Comarques de Lleida, Pirineu i Aran, Òscar Ordeig, ha afirmat aquest divendres que “no es pot fer una burda utilització de les institucions per alimentar un determinat projecte polític i oblidar les persones. En aquest 2017 es demostrarà que aquest full de ruta del Govern, per tenir contents a la CUP, no ens portarà enlloc”. Ordeig ha participat amb altres càrrecs orgànics i institucionals del PSC, com el president del partit i alcalde de Lleida, Àngel Ros, en el tradicional esmorzar d’any nou amb periodistes de la demarcació. 

Òscar Ordeig ha afirmat que “tal com planteja el Govern aquest referèndum estic segur que no es farà. Qualsevol solució que no vingui del diàleg i el pacte està abocada al fracàs. Si s’hagués usat el diàleg i el pacte en aquest procés pel dret a decidir, inclús el PSC s’hi hagués sumat”. En aquest sentit, ha dit, “estic segur que l’any vinent en tornarem a parlar i es tornaran a plantejar nous terminis i escenaris. Davant de tot plegat, segur que en un futur s’obriran les terceres vies, en les quals nosaltres seguim defensant que cal millorar el finançament, el respecte a la llengua i cultura catalana i una reforma constitucional que canviï el model de país”. 

Pel que fa a objectius territorials, Ordeig ha explicat que “aquesta nova executiva de la Federació és el màxim de representativa de Lleida, el Pirineu i l’Aran i tots i totes tenim el mandat de fer el que calgui per respondre a les necessitats del territori, des d’un projecte plural i divers”. Així, ha dit, “comencem ja a treballar per a les eleccions municipals de 2019. La nostra recuperació començarà pels ajuntaments”. 

Abans, però, “ens trobem davant d'un 2017 en què pot ser que no hi hagi pressupostos, per la qual cosa un altre cop i per desgràcia tornaríem a tenir eleccions autonòmiques amb tots els contratemps per les institucions i l’economia del país que això suposa”. D’altra banda, però, “si hi ha pressupostos tampoc no és bo, sobretot per al nostre territori”, ha afegit Ordeig, “ja que el Govern on més ha retallat és a Lleida, Pirineu i Aran, amb una davallada del 87% de la inversió pública des de 2010, i si partim de qui no fa inversió no fa futur ens estan retallant cruelment el nostre futur”. 

Ordeig ha criticat que “s’ha usat la crisi per canviar el model públic, fent una clara centralització dels serveis, la qual cosa demostra un profund desconeixement del territori, a més d’una demostració de model ideològic que perjudica el territori més gran i amb menys densitat de població”, i ha afegit que “el projecte de dretes de Convergència ha fet una pròrroga evident i lamentable que diu molt poc del Govern que diu voler un nou país, però un país es fa entre tots, no amb territoris de primera i de segona”. En aquesta línia, Ordeig ha afirmat que “només al PSC tenim un clar projecte territorial, perquè som conscients que seran més cares les conseqüències que patirem en el futur que les inversions que per dret i justícia social ens toquen”. 

Per la seva banda, el president del PSC i alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha afirmat també que “venim d’un 2016 complex, però ens arriba un 2017 que promet molt: no sabem a quants processos electorals i consultes no pactades ens enfrontarem”. Ros ha reiterat que “nosaltres volem un referèndum constitucional. El que proposem els socialistes, que tot i ser el més obvi sembla el més estrany, és que cal buscar un altre marc d’encaix per solucionar un dels principals problemes del país, que és la relació entre Catalunya i Espanya”. 

Ros ha recordat que “tenim un seriós problema amb les pensions, amb la creació de llocs de treball que ara sumen les components de temporalitat i salarial baixes, i davant d'aquest escenari és necessari revertir aquestes polítiques per sortir de la crisi sense fissures socials”. Per això, ha dit, “hi ha molts reptes com per encarar el 2017 amb eleccions i consultes no pactades, però sigui com sigui,des del PSC contribuirem a que hi hagi seny en tots els processos”.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Admirat Josep

Se7opinions

Publicitat
Publicitat