Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

El Comú denuncia que la Paeria torna a inflar les dades de despesa social un 81%

L'objectiu és fer creure a la ciutadania que Lleida és líder en despesa social

Comú de Lleida, presentació, factures, Ajuntament de Lleida, La Paeria
El Comú de Lleida torna a desmuntar les tesis dels socialistes. (Foto: Arxiu)
Segons el Comú de Lleida, la Paeria torna a inflar les dades, en aquest cas un 81,22%, per presentar-se com la ciutat catalana amb més inversió social quan en realitat segueix per sota del desè lloc entre els municipis de més de 50.000 habitants, amb una despesa real de 107,50 euros per habitant. L'agrupació d'electors ha elaborat un gràfic per comparar les seves dades amb les que ha presentat el PSC:"Fa un any vam desmuntar la mentida que l'equip de govern difonia que érem la ciutat catalana que més inverteix en despesa social. Explicàvem que inflaven les dades amb la trampa de computar com a inversió social la seguretat social de tots els seus treballadors", afirmen des del Comú de Lleida. Descobert el parany, l'equip de govern va rectificar i en els pressupostos de 2016 va deixar de posar la seguretat social en el sac de la despesa social. En els pressupostos de 2017 la baixada en aquesta àrea s'accentua fins als 15,11 milions (109 euros per habitant).

Tot i això, el Comú assegura que les dades de 2015 encara són tramposes: "L'equip de govern, tot i ser plenament conscient de les greus imprecisions en les dades que ha fet arribar al Ministeri, tot i haver reconegut que les dades no s'ajusten a la realitat, no ha tingut problema en tornar a treure pit".

Com ha fet els càlculs el Comú de Lleida?

L’actual equip de govern hauria tornat a inflar les dades amb 11,63 milions de seguretat social dels quals -com a màxim- tan sols s’haurien de computar 1,17 milions (corresponents a la seguretat social dels treballadors que treballen efectivament en l’àmbit social). "Si es fessin els càlculs de manera correcta i restant el que no toca (10,46 milions de la seguretat social dels treballadors que no estan en l'àmbit social), ens quedaria una inversió real en despesa social de 14,89 milions el 2015 (107,5 euros per habitant)", expliquen. És a dir, la Paeria hauria inflat un 81% les dades quan parla de 194€ per habitant.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Fruita amb injustícia social

Se7opinions

Publicitat
Publicitat