Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

La Crida demana transparència en l'agermanament amb Lérida-Tòlima

El Consell Mixt de Cooperació i el Comitè de l’Agermanament amb Lérida no haurien estat informats sobre el projecte

Joan Gómez
El regidor Joan Gómez hauria viatjat a Colòmbia sense comunicar-ho a les entitats interessades. (Foto: Arxiu)
El grup municipal de la Crida-CUP sol·licita a la Comissió de Drets i Serveis a les Persones que l’Ajuntament de Lleida doni explicacions sobre un ajut directe de la Regidoria de Cooperació a una entitat colombiana.

La Crida considera greu que el Consell Mixt de Cooperació –òrgan assessor en matèria de cooperació– i el Comitè de l’Agermanament amb Lérida (Colòmbia) no hagin estat informats del projecte de l’agermanament i si existeix un programa de treball. Així mateix, el regidor de Joan Gómez, cap de la Regidoria de Cooperació va viatjar a Colòmbia el passat mes d’octubre sense informar al Consell Mixt del motiu del viatge i del tipus de projecte que es negociava amb la contrapart colombiana, tampoc no ha fet públic el cost d’aquest viatge.

D'altra banda, la formació de la Crida creu que hi ha una manca de definició de l’agermanament, ja que la subvenció directa de la Paeria a una entitat colombiana no és una relació entre ajuntaments que col·laboren mútuament, sinó una acció de cooperació de l’Ajuntament de Lleida a una entitat privada.

La Crida-CUP torna a demanar –com ja ho va fer en el passat mes de novembre–  que es reuneixi el Consell Mixt de Cooperació en una sessió monogràfica sobre el tema i que el regidor Joan Gómez detalli el projecte per tal que el Consell en pugui valorar la seva idoneïtat i justifiqui el pressupost gastat, així com el cost del seu viatge.

El grup municipal lamenta que un cop més el regidor de Cooperació no respecti el reglament i el funcionament del Consell Mixt com a òrgan assessor, que generi dubtes sobre la transparència de les actuacions i actuï de manera unilateral en matèria de cooperació.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

La ciutat òrfena de model comercial

Se7opinions

Publicitat
Publicitat