Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

El Partit Demòcrata i Unió urgeixen a crear la comissió que ha de vetllar per la contractació responsable a la Paeria

El grup municipal demana a l’equip de govern que actuï amb urgència per avançar en l’aplicació de les clàusules socials en favor de persones amb capacitats especials

Paco Cerdà, Convergència i Unió, Raimat
Paco Cerdà és el portaveu del Partit Demòcrata i Unió a la Paeria. (Foto: Arxiu)
El Partit Demòcrata i Unió a l’Ajuntament de Lleida urgeixen l’equip de govern a constituir la comissió per a la contractació responsable que ha de vetllar per definir les clàusules socials que s’hauran d’incorporar en els plecs de condicions de contractació de la Paeria.

El Partit Demòcrata i Unió van presentar el passat novembre una moció instant a elaborar un document guia que defineixi la inclusió de clàusules socials per fomentar la integració laboral de les persones amb capacitats especials i de col·lectius vulnerables en tota la contractació pública de la Paeria. Aquesta moció es va aprovar per tots els grups municipals de l’Ajuntament de Lleida, a excepció d’ERC.

La moció explicitava la creació, en el termini no superior a un mes, d'una comissió per a la contractació responsable que, basant-se en la proposta realitzada des de les entitats del tercer sector, tindrà com a funció l’estudi i definició de les clàusules socials susceptibles de ser incorporades en els plecs de condicions de contractació de l’Ajuntament de Lleida, així com la reserva de certs contractes a centres especials de treball, empreses d’inserció i entitats sense ànim de lucre que tinguin per finalitat la integració laboral i social  de persones en risc d’exclusió social.
 
Transcorregut aquest mes, el portaveu del Partit Demòcrata i Unió a la Paeria, Paco Cerdà, recorda que l’executiu socialista “es va comprometre fa més d’un mes a impulsar les clàusules socials però encara no ha posat la primera pedra en aquest sentit”. Atès que “les clàusules socials són cabdals per fomentar la inclusió laboral dels col·lectius més vulnerables, demanem a l’equip de govern que actuï amb urgència”, ha concretat.

Aquesta comissió ha d’estar integrada per persones representants dels grups polítics, representants de les entitats del tercer sector, de les patronals i dels sindicats, així com personal tècnic de l’Ajuntament.

Segons disposa la moció aprovada, aquesta comissió s’hauria de reunir un cop al mes o sempre que sigui necessari per desenvolupar correctament la redacció consensuada del document, que ha d’estar enllestit en un termini no superior a quatre mesos des de la creació de la comissió.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

La història d'una supervivent

Publicitat
Publicitat