Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

Els contractes de l'aeroport de Lleida-Alguaire, sota sospita

Informes interns encarregats per l'exdirector de l'aeroport de Lleida als quals ha tingut accés el diari 'Crític' denuncien pagaments sense justificar i contractacions irregulars des del 2011

aeroport de Lleida-Alguaire
L'exdirector de l'aeroport d'Alguaire ha denunciat la Generalitat per presumptes pagaments irregulars. (Foto: Arxiu)
L’exdirector de l’aeroport de Lleida-Alguaire, Alberto López, ha presentat una querella criminal contra diversos responsables de l’empresa pública de la Generalitat Aeroports de Catalunya, incloent-hi el secretari de Territori, Ricard Font, per possibles delictes d’acomiadament improcedent, denúncia falsa i assetjament laboral que López hauria patit abans de ser acomiadat l’estiu passat. Segons explica el portal Crític, la denúncia al·ludeix a informes interns de l’aeroport sobre suposats pagaments sense justificar a les empreses adjudicatàries de serveis dins d’aquest equipament i presumptes contractacions irregulars a aquestes empreses. L’exdirector afirma que va fer arribar aquestes queixes als seus superiors per correu electrònic però els seus informes haurien estat ignorats.

Els informes als quals fa referència la querella daten del 2015 i del 2016 però al·ludeixen a presumptes irregularitats detectades des de l’any 2011. Afectarien bàsicament tres contractes: el dels serveis de handling (l’empresa que s’encarrega de la venda dels bitllets i la logística dels equipatges dels passatgers en el seu trànsit per l’aeroport), els serveis d’extinció d’incendis i els serveis de seguretat. Segons la querella, l’empresa de handling Lesma Handling hauria cobrat suposadament de manera no justificada 634.000 euros públics entre el 2011 i el 2015. L’externalització del servei de bombers i d’emergències a la multinacional danesa Falck també està en el punt de mira dels jutjats. Finalment, segons un informe intern de l’aeroport, les hores realment prestades per l’empresa de seguretat Eulen van ser menys de les facturades.

L’exdirector de l'aeroport de Lleida-Alguaire afirma que, en els tres casos de contractació denunciats en la seva querella, Aeroports de Catalunya hauria fet un “vestit a mida” per encaixar les necessitats de les concessionàries i les de l’aeroport sense haver d’iniciar un procés obert de rescissió o de modificació de contracte tal com marcaria la llei. Finalment, després de mesos de conflictes, i sempre segons la versió del querellant, Aeroports de Catalunya hauria apartat de la direcció d’Alguaire Alberto López, que assegura que les seves constants queixes li van costar l’aïllament i el posterior acomiadament.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

La ciutat òrfena de model comercial

Se7opinions

Publicitat
Publicitat