Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

La Paeria aprova definitivament el pressupost municipal per al 2017

Amb els vots a favor de PSC, C'S i PP i els vots en contra de CiU, ERC, Crida-CUP i Comú

Ajuntament de Lleida, La Paeria, pressupost
El Ple extraordinari de l’Ajuntament de Lleida ha aprovat definitivament el pressupost per a 2017 amb els vots a favor de l’equip de govern socialista i dels grups municipals de C’s i PP. (Foto: Ajuntament de Lleida)
El Ple extraordinari de l’Ajuntament de Lleida ha aprovat definitivament el pressupost municipal per a 2017 amb els vots a favor de l’equip de govern socialista i dels grups municipals de C’s i PP. L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha explicat que aquesta sessió extraordinària “està pensada perquè la ciutadania, entitats, col·legis professionals, etc. presentessin al·legacions al pressupost” i ha destacat que “no se n’ha presentat cap”, recordant als grups municipals que la possibilitat de presentar esmenes al document ja la van tenir en el darrer Ple del mes de novembre quan es va aprovar inicialment el pressupost.

La tinent d’alcalde i regidoria de la Gestió dels Recursos Municipals, la Hisenda Municipal i les Polítiques de Transparència, Montse Mínguez, ha defensat la desestimació de les reclamacions de la resta de grups municipals (CiU, ERC, Crida-CUP i Comú) en base, en primer lloc, a l’article 169.1 del text refós de la Llei d’hisendes locals que explica que durant el període (quinze dies) d’informació pública de l’aprovació inicial del pressupost municipal poden presentar al·legacions ciutadans, entitats o col·legis professionals. Segons l’informe de l’interventor, només aquests quatre grups municipals en presenten i, per tant, es considera que en el darrer Ple municipal ja van tenir la seva oportunitat de presentar esmenes al document. En segon lloc, segons el que estableix l’article 170 del text refós de la Llei d’hisendes locals i segons els informes tècnics municipals, les reclamacions presentades per aquests grups municipals no se sotmeten al que diu aquesta llei i, per tant, es dictamina desestimar les diferents esmenes presentades de nou en el Ple municipal.

Els partits que han votat en contra del pressupost han lamentat que no s’hagin acceptat les seves reclamacions/esmenes. En concret, CiU n’ha presentat cinc; ERC, tres; Crida-CUP, 2, i Comú, 13. 

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Manifest

Publicitat
Publicitat