Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

Solidaritat, educació i lleure, els tres eixos de Cucalòcum

Destaquen activitats com l’espai Recicla, iniciativa destinada a sensibilitzar els infants sobre els avantatges de la recollida selectiva de deixalles

Cucalòcum, jocs, nens, nenes
Cucalòcum combina la diversió amb la formació. (Foto: Jordi Gómez)
Àngel Ros, alcalde de Lleida, ha destacat la vessant social de Cucalòcum amb propostes com el Gol Solidari, la recaptació del qual anirà destinada enguany a Prosec, “entitat del centre Històric que fa educació a través del futbol”. Prosec és una associació sense ànim de lucre creada per donar servei a col·lectius en risc d'exclusió social, preferentment dels sectors més desafavorits. L’entitat desenvolupa projectes dirigits a millorar les possibilitats d'inserció sociolaboral i potenciar l'educació de col·lectius amb necessitats educatives per millorar la seva integració social i cultural, de manera especial entre la infància i joventut del Centre Històric. Se centra especialment en l’àmbit de l’esport com a via per treballar els valors com la integració, la salut, el companyonia, la superació o l'aprenentatge de competències.

En el decurs de la inauguració de Cucalòcum i Cucaesport, el paer en cap dit que el Parc combina la diversió amb la formació, destacant les activitats mediambientals, de reciclatge, artístiques (manualitats) i esportives. Ros ha explicat que Cucalòcum ofereix també als petits la possibilitat de veure les carrosses dels Reis Mags i donar al Gran Camarlenc les cartes adreçades a Ses Majestats d’Orient. L’alcalde de Lleida, finalment, ha recordat la trajectòria dels saló nadalenc, “un dels més antics de Catalunya”, i la seva funció “d’educar als infants en període no lectiu”.
 
Entre les activitats destacades del saló podem citar l’espai Recicla, iniciativa destinada a sensibilitzar els nens i les nenes sobre els avantatges de la recollida selectiva de deixalles. Els petits aprenen a fer una correcta recollida de residus i els aspectes positius de reduir, seleccionar i reciclar els residus generats a la llar, alhora que poden “jugar” a seleccionar diferents tipus de deixalles en una casa simulada i dipositar-les en el contenidor corresponent.
 
El taller Conèixer els boscos d’Ipcena dóna a conèixer una desena d’arbres autòctons. Per mitjà de plafons didàctics, els infants poden familiaritzar-se amb les característiques d’espècies com el pi negre, l’avet, els roures de fulla gran i fulla petita, el faig, l’auró, l’alzina, el xop o la feixa. Igualment, els nenes i les nenes elaboren postals impreses amb fulles reals d’arbres.
 
Fun and Learn organitza cada dia al seu estand l’activitat Dance with Fund and Learn!, en què els nens i les nenes poden ballar i cantar en anglès jugant amb un videojoc de la Wii. L’activitat es pot fer en solitari, en parelles o en grups de fins a quatre infants (amb la possibilitats de triar entre més de trenta cançons de diferents estils i èpoques).
 
El taller Aprenem a fer pa amb el Gremi de Forners de les Terres de Lleida proposa elaborar panets que els petits es poden endur a casa. L’objectiu de l’activitat és divulgar la cultura del pa d’una forma divertida i creativa, sensibilitzant els petits “forners” sobre les propietats d’aquest aliment bàsic.
 
La 26a edició de Cucalòcum (Parc de la Infància i la Joventut de Lleida) i l’11a edició de Cucaesport té lloc del 26 de desembre al 4 de gener als pavellons 3 i 4 de Fira de Lleida amb 48 activitats lúdiques, esportives, formatives, solidàries i de sensibilització social. L’horari del parc va de les 10.00 a les 14.00 hores i de les 16.00 a les 20.00 hores. El dia 1 de gener el recinte romandrà tancat.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Admirat Josep

Se7opinions

Publicitat
Publicitat