Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

“Contra el Vent” és el lema d’Animac 2017, que ha presentat el cartell de la 21a edició

El cartell, que inclou també una versió per al Petit Animac, és obra de l’artista lleidatà Carles Porta, en què ha intentat trametre sobrietat i realitat, alhora que força i emoció

Àngel Ros, Montse Parra, Carolina López, Carles Porta, Heidi Quint, Animac 2017, cartells
Presentació dels cartells d'Animac. (Foto: Ajuntament de Lleida)
L’Animac, la Mostra Internacional de Cinema d’Animació de Catalunya, ha presentat el lema i la imatge per a l’edició de 2017. “Contra el vent/Against the wind” serà el motiu al voltant del qual giraran les propostes de la 21a edició, que pretén constatar la capacitat dels artistes de renovar la mirada i d’ajudar a fer més amable aquest món en un moment que les coses no són fàcils. El cartell, amb la seva versió per al Petit Animac, és obra de l’artista lleidatà Carles Porta, ànima de la imatge de la mostra des dels seus orígens fa 21 anys.

En l’acte d’avui s’han pogut avançar alguns detalls de la programació d’Animac 2017. La seva directora, Carolina López, ha donat alguns noms d’artistes reconeguts o de pel·lícules que es projectaran. Entre d'altres, ha confirmat la projecció de la pel·lícula Saving Sally, d’Avid Liongoren, fruit de la col·laboració amb Filipines. El llargmetratge, realitzat al llarg de deu anys, combina imatge real i animació en una història d’amor i fantasia. La programació d’aquest film està orientat al públic adolescent, un segment que es vol reforçar des d’Animac. L’artista musical Benjamin Scheuer ha confirmat la seva presència per mostrar l’animació que fa servir en els seus videoclips, realitzats amb Peter Baynton (de la productora londinenca Raddisch Pictures). A més, faran una actuació de música i animació en el marc del festival.

La directora d’Animac ha apuntat també el Premi a la trajectòria serà per a l’animador i humorista gràfic Jordi Amorós, que, segons ha dit, representa aquest esperit de “contra el vent”. Amorós suma més de cinquanta anys de professió dins de l’animació, sent el primer director del primer llargmetratge animat català i col·laborant amb El Papus El Jueves, entre d'altres. López ha incidit en el tema d’enguany i ha argumentat que s’intenta trametre’l en positiu, compartint les idees i els sentiments i que els artistes ens recordin què significa ser persones. I ha afegit el que s’anomena la tercera cultura, amb la intersecció entre l’art, les humanitats, les ciències i la tecnologia; l’animació uneix aquests disciplines d’una manera natural.

La programació de l’Animac manté la línia d’altres edicions, amb les sessions habituals de curtmetratges, Futur Talent, monogràfics, la part professional de Networking & Pitch, etc.

El cartell d’Animac 2017

Des de fa tres edicions Animac compta amb dos cartells, el propi del festival i el del Petit Animac, i Carles Porta és l’autor d’ambdós. Enguany la imatge vol trametre que es manté la curiositat i les ganes d’experimentar i descobrir nous camins tot i el pas del temps. Porta ha agafat tintat xina de la Xina, un pinzell, papers, llapis de carbó gras i aigua per treballar-lo. El punt de partida ha estat l’obra de l’artista sud-africà William Kentridge amb la idea de remarcar l’animació com a eina de transformació social.

Porta ha manifestat sentir-se un privilegiat pels 21 anys que porta fent el cartell, en el qual aconsegueix unir dues passions: la diversió i el cartellisme (o grafisme). Ha comentat que “cada any és un repte” i que l’”animació és rica construint universos i altres realitats”, per la qual cosa, mantenint l’esperit d’enguany de l’Animac, ha volgut que la imatge també fos sensible a la realitat, complexa i difícil, i amb més sobrietat, realitat i quietud, trametés força i emocions.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Manifest

Publicitat
Publicitat