Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

Les estacions d'esquí del Pirineu pretenen obrir el 5 de desembre

Les onze instal·lacions del Pirineu de Lleida oferiran 483 quilòmetres esquiables, un 5% més que la temporada anterior, amb un total de 238 pistes

pistes d'esquí,Tavascan,Pirineu,
Pistes d'esquí de Tavascan. (Foto: Tavascan)
Les onze estacions d'esquí del Pirineu de Lleida esperen poder iniciar la temporada el 5 de desembre, a l'espera de nevades i d'una baixada de les temperatures que així ho permetin. D'aquesta manera ho han explicat els responsables de les estacions lleidatanes, que han presentat aquest matí la nova campanya d’esquí, que porta per lema "On la neu és més que neu" a la Diputació de Lleida.


Les estacions lleidatanes, que esperen repetir els 1,2 milions de forfets venuts la temporada passada, han invertit 12,5 milions d'euros, dels quals Baqueira Beret, que enguany celebra el seu 50è aniversari, n'ha invertit 11 milions per ampliar en 25 quilòmetres el seu domini esquiable. Les onze instal·lacions del Pirineu de Lleida, que reben dos de cada tres esquiadors que trien Catalunya per practicar l'esquí, oferiran 483 quilòmetres de esquiables, un 5% més que la temporada anterior, amb un total de 238 pistes.

L'estació de Tavascan és la primera estació d'esquí d'Espanya que compta aquesta temporada amb circuits inclusius per a discapacitats batejats com Sumant Capacitats.
 
El director de l'estació de Tavascan i alcalde de Lladorre, Salvador Tomàs, ha dit que els seus tres circuits d'esquí nòrdic i dos de raquetes permetran gaudir de la neu a tots els públics, incloent persones cegues, persones sordes, amb dificultats de mobilitat, dificultats intel·lectuals i mentals.

D’altra banda, el gerent de l'Associació Catalana d'Estacions d'Esquí, Joaquim Alsina, ha explicat que un dels focus va dirigit a la promoció de l’esquí a les escoles a través del Programa Blanc, amb el qual s’ofereix activitats escolars vinculades a l’assignatura d’Educació Física. El programa ja compta amb 28 escoles i 400 alumnes. Seguint aquesta idea, també es vol promocionar l’esquí a les escoles de Barcelona ciutat per donar a conèixer la marca del Pirineu i el turisme de muntanya a les escoles.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Manifest

Publicitat
Publicitat