Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

L'Ajuntament de Lleida aprova treure a licitació les obres del Museu del Clima amb el suport del PP

Tot i la llibertat de vot del PSC, els regidors de CiU són els únics que s'autoinculpen pel 9-N

Ple de l'Ajuntament, PSC, CiU, PP
PSC i CiU han votat en rebuig de la querella de la Fiscalia contra Mas per les actuacions del 9-N. (Foto: Laia Dolcet)
El Ple de l'Ajuntament de Lleida ha aprovat aquest divendres, amb l’abstenció del grup municipal de Convergència, treure a concurs públic la finalització de les obres i l’habilitació dels accessos del Museu del Clima, després que el projecte quedés encallat amb la congelació del pla de barris de la Generalitat. Les obres anirien a càrrec exclusiu de la Paeria. El portaveu de CiU, Joan Ramon Zaballos, ha exposat que és necessari un pla de viabilitat, perquè “falta una visió més global que s’adapti a la situació museística”. Per la seva banda, l’alcalde Àngel Ros ha volgut deixar clar que la raó d'acabar ara el museu no és el llegat del científic Joan Oró (tindria una solució provisional amb l'exposició actual al soterrani de l’Auditori), sinó la revitalització de la Mariola, “per dotar d’un equipament de prestigi el barri”.


Les noves Basses, amb més zona de lleure

En el Ple també s’ha aprovat, amb l’abstenció del PP, la modificació de la normativa urbanística per incloure més usos recreatius al nou projecte de les Basses, amb una zona lúdica d’esport i de lleure de titularitat pública per “atraure inversors”. El portaveu del grup municipal del PP, Joan Vilella, ha exposat que aquest projecte no és viable: “No volem projectes faraònics que arruïnen l’economia de Lleida i dels lleidatans”. L’alcalde ha xifrat el cost de l’estudi sobre les Basses en 50.000 euros.

“Bacanal independentista”

D’altra banda, CiU ha presentat una moció de rebuig a la querella de la fiscalia contra el president Mas i les conselleres Rigau i Ortega per les actuacions del 9-N. Cristina Torrent, del grup de CiU, ha exposat que “no és una querella exclusiva, sinó en contra de la llibertat d’expressió d’un poble”. En aquesta línia, tot el grup ha explicat que s’autoinculparà aquest proper dilluns davant dels jutjats de Lleida “amb totes les conseqüències jurídiques i polítiques” que hi pugui haver. Els regidors del PSC, que han tingut llibertat de vot per autoinculpar-se, s'han abstingut, a excepció d'Àngel Ros i Marta Camps, que hi han votat en contra. En resposta, el portaveu popular, Joan Vilella, ha volgut treure importància al procés participatiu del 9-N, al qual s’ha referit com a “bacanal independentista”, i ha manifestat que “si Artur Mas ha acabat amb una querella és per la seva xuleria” i que “és molt fàcil fer de màrtirs de la independència quan saben que la autoinculpació no tindrà cap conseqüència”.

El conjunt de l’equip de Govern, amb llibertat de vot, ha aprovat la moció de rebuig a la querella però no el punt referent a l’autoinculpació. 
Altres mocions presentades han estat per a un nova regularització de l’esport de base (consensuada per CiU i PSC) i, a proposta de CiU, per demanar més actuacions al Govern estatal contra la pobresa energètica de les famílies que no poden fer front a les despeses de llum, aigua i gas.
No ha tirat endavant una moció de CiU que demanava més participació ciutadana en l'elaboració dels pressupostos. 

El Ple ha aprovat publicar les declaracions de béns patrimonials dels membres de la corporació, que estaran disponibles al web de la Paeria en un termini de quinze dies.  

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Fruita amb injustícia social

Publicitat
Publicitat