Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

Ultimàtim a Ros

La Crida anuncia que obrirà la via jurisdiccional si el paer en cap no retira els noms franquistes de Lleida

Crida per Lleida, Francesc Gabarrell, Pau Juvillà, Esther Sancho
La Crida ha donat un ultimàtum a Ros perquè substitueixi els noms de carrers dedicats a feixistes. (Foto: Crida per Lleida)
La Crida ha exigit al paer en cap que acordi per decret d’alcaldia la substitució de nou carrers franquistes del nomenclàtor per no reunir els requisits exigits per l’article 15.1 de la Llei 52/2007, de 26 de desembre, per la qual es reconeixen i amplien drets i s’estableixen mesures en favor dels qui van patir persecució o violència durant la Guerra Civil i la dictadura.

Cal recordar que el 5 de desembre de 2016 aquest grup municipal va sol·licitar a l'alcalde de Lleida que inclogués en l’ordre del dia de la sessió plenària de desembre el punt relatiu a la retirada de noms del nomenclàtor de carrers de la ciutat dedicats a personatges vinculats al franquisme, ja que que el Ple del 29 de gener havia aprovat (amb el vot en contra d’ERC i la Crida) una moció de CiU per a la creació d’una comissió d’experts i, donat que es compta amb les conclusions d’aquesta, ja es podia elevar la decisió al Ple.
 
Però la resposta d'Àngel Ros del dijous dia 15 va ser negar-se a portar-ho al Ple, tot adjuntant un informe del secretari general del mateix dia on s'indica que la potestat per dur a terme la retirada no és del Ple, sinó de l’alcalde, i que si es vol dur al Ple ho poden fer els grups en forma de moció.
 
Atès que la Crida i ERC ja van presentar una moció en el Ple de gener de 2016 per demanar la retirada dels carrers franquistes que va ser rebutjada i, en el seu lloc, es va aprovar la moció de CIU amb la via dels experts, que ja han dictaminat, la formació independentista entén que aquest és un camí que no cal tornar a recórrer. Tenint en compte que l’alcalde és competent i té un dictamen d’una comissió sobre la taula, la Crida l’exhorta per últim cop via administrativa a complir La llei de memòria històrica i li anuncia que, davant de l’incompliment, acudiran a la via jurisdiccional. "S’ha acabat el temps d’escudar-se i amagar-se en comissions i de dilatar la retirada de carrers amb més subterfugis", asseguren els regidors de la Crida.
 
La Crida anuncia que, contra l’estratègia de dilació i d’oblit a la que el govern de la Paeria i els seus socis volen fer caure aquest tema, seguirà treballant, incansablement i sense defallir, per esborrar tots els noms feixistes dels carrers.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Manifest

Publicitat
Publicitat