Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

Jordi Margarit: "S'ha de defensar el periodisme, fins i tot dels mateixos periodistes"

El periodista de Rac1 i Lidia Guevara, protagonistes de la presentació de 7accents, que va aplegar més d'un centenar de persones

Jordi Margarit,Gerard Martínez,Cafè del Teatre,7accents
Jordi Margarit, durant el seu discurs d'apadrinament. (Foto: Imma González)
Lliçó magistral sobre periodisme de Jordi Margarit en el marc de la presentació de 7accents, que va tenir lloc ahir a la tarda al Cafè del Teatre de Lleida. El prestigiós periodista, actualment director i conductor del programa La Primera Pedra de Rac1, va posar en entredit l'objectivitat dels mitjans de comunicació. De fet, Margarit no va dubtar a assegurar que "l'objectivitat no existeix". A més, el periodista va enaltir la funció crítica dels mitjans de comunicació, alhora que recordava que jutjar no és la funció dels periodistes, sinó dels jutges. Finalment, el director de La Primera Pedra va demanar als presents que defensessin el periodisme, "fins i tot dels mateixos periodistes". Gerard Martínez, director de 7accents, va acompanyar Margarit en l'apadrinament del nou mitjà per part del periodista.

L'acte va començar amb els parlaments institucionals de Miquel Padilla, en representació de la Diputació de Lleida, Josep Borrell, per part de la Generalitat de Catalunya, i Montse Parra, regidora de Cultura de l'Ajuntament de Lleida, que van posar de relleu el pluralisme informatiu que assoleix Lleida amb la publicació del setmanari en paper.

La presentació de 7accents va cloure amb un concert en format acústic de Lidia Guevara. La jove cantautora, afincada a Vilanova de Bellpuig, va presentar algunes de les cançons del seu darrer disc, Héroe del universo, en la seva primera actuació a les terres de Lleida. Possiblement, Guevara tornarà a actuar al Cafè del Teatre amb la resta de la banda cap al mes de maig de 2015.

Més d'un centenar de persones van assistir a l'esdeveniment, en què es van entregar les recompenses als sumadors que havien participat en la campanya de micromecenatge de 7accents. A més, Gerard Martínez va presentar en exclusiva el cinquè numero del setmanari, que a partir d'avui ja es pot trobar a la majoria de quioscos de la demarcació de Lleida.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

La ciutat òrfena de model comercial

Se7opinions

Publicitat
Publicitat