Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

Clam unànime de quaranta institucions de Lleida i Osca perquè Foment millori la seguretat de l'N-230

En una trobada organitzada per les diputacions de Lleida i Osca amb alcaldes dels municipis afectats i les cambres de comerç dels dos territoris

reunió, Lleida, Osca, N-230, A-14
Front comú de Lleida i Osca per exigir a Foment millores en la seguretat de l'N-230 i l'agilització de l'A-14. (Foto: Diputació de Lleida)
Prop de quaranta representants d’ajuntaments, consells comarcals, cambres de comerç  i diputacions dels territoris de Lleida i Osca han pres aquest divendres un acord unànime i sense precedents per reclamar de manera conjunta al Ministeri de Foment  major seguretat a l'N-230 i celeritat en les obres de la futura autovia A-14. Denuncien que en nou anys només s’han executat 19 quilòmetres i recorden els més de 400 accidents acumulats des de l’any 2010.

La denúncia, impulsada per  les diputacions de Lleida i d’Osca, tindrà una comissió de seguiment, mocions en les institucions sotasignats d’un manifest i una petició de reunió urgent amb el ministre de Foment. Consideren imprescindible que mentre finalitzen els projectes i estudis informatius i s’executen les obres corresponents, el Govern espanyol destini els fons necessaris per a l’increment de les mesures de seguretat a la carretera actual, especialment als trams de major sinistralitat. L’objectiu és evitar situacions com la del passat 28 de novembre, quan l’accident d’un camió que va bolcar a l’altura de Sopeira va obligar a tallar la carretera N-230 durant catorze hores. Una incidència més en un carretera que porta anys aixecant queixes dels municipis afectats pel seu pas.

Per això, la Diputació de Lleida i d’Osca van iniciar fa mesos converses per constituir un front comú, que s’ha materialitzat aquest divendres un cop constituït el Govern de Madrid, que n’és la administració competent. “Exigirem que agilitzin els estudis informatius, els projectes i les actuacions perquè la carretera avanci amb molta més celeritat, no podem acceptar que en nou anys només s’hagin construït 19 quilòmetres de l’autovia A-14 entre Lleida i Rosselló”, ha indicat el president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé.

Per la seva banda, el president de la Diputació d’Osca, Miguel Gracia, ha qualificat la trobada de molt positiva i ha coincidit amb el president Reñé en la necessitat d’augmentar la seguretat de la carretera i d’avançar amb l’autovia. “Garantir la seguretat és fonamental i el més immediat, ja que és el principal problema que pateixen els ciutadans del territori”, ha indicat Gracia.

La reunió ha comptat amb la participació d’alcaldes d’ajuntaments lleidatans afectats per aquesta carretera: Lleida, Rosselló, Alguaire, Almenar, el Pont de Suert, Vilaller i Bossòst, així com el president de la Cambra de Comerç de Lleida, Joan Simó, i el president del Gremi d’Hostaleria de la Val d’Aran, Ambròs Barberà.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Manifest

Publicitat
Publicitat