Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

Lleida s’afegeix al projecte Open Innovation Marketplace de la XPCAT

Aquesta iniciativa neix amb l'objectiu de connectar la demanda i l’oferta de coneixement i tecnologia

Àngel Ros, Jorge Gonzalo, Agrifood
Lleida s’afegeix al projecte Open Innovation Marketplace (OIMP) de la Xarxa de Parcs Científics i Teconològics de Catalunya (XPCAT). (Foto: Imma González)
Lleida s’afegeix al projecte Open Innovation Marketplace (OIMP) de la Xarxa de Parcs Científics i Teconològics de Catalunya (XPCAT) i en col·laboració amb La Salle Technova, desenvoluparà el seu propi pla, segons han explicat avui el vicepresident del Parc Científic i alcalde de Lleida, Àngel Ros, i el president de la IASP i de la XPCAT, Josep M. Piqué. Tots dos han presentat l’OIMP al Parc Científic en el marc de la Jornades Agrifood. Han assistit a la presentació el vicerector de Política Científica i Tecnològica de la UdL, Albert Sorribas; Jorge Gonzalo, gerent d’Agrifood AT, i Josep Clotet, gerent del Parc.

L'alcalde ha posat de relleu que la finalitat del projecte és organitzar actuacions que potenciïn l’ecosistema d’innovació de Lleida mitjançant la connexió de l’oferta i la demanda de coneixement i tecnologia. Els agents dinamitzadors seran el Parc Científic, l’Ajuntament de Lleida  i GlobaLleida. En aquest sentit, Ros ha subratllat que "l'Open Innovation Market Place potencia els processos d'innovació en les mateixes empreses i posa en valor el coneixement intensiu".

Piqué, que ha destacat que Lleida i el seu Parc Científic s'han convertit en un articulador territorial i seran, a la vegada, un connector global amb el projecte Open Innovation Marketplace i, per tant, passarà a ser el departament d'I+D del territori. També ha explicat que en una primera fase s’identificaran els problemes, les oportunitats i les aspiracions de les empreses del territori per a les quals es vol aconseguir idees i solucions. Per aquest motiu, es crearà un call local i internacional amb la voluntat d’atreure emprenedors i científics que aportin solucions innovadores.

Un cop seleccionades les propostes rebudes, es posarà en marxa la segona fase. S’obrirà un procés d’assessorament i mentoring per validar els productes i les propostes i realitzar sessions de networking amb l’ecosistema de Lleida (institucions, entitats i empreses).

Els autors dels projectes seleccionats tindran la possibilitat de fer prototips i testar les seves solucions en l’entorn lleidatà amb la col·laboració de les empreses. D’aquí sortiran les possibles oportunitats de negoci entre els que fan les ofertes i els que les demanden.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Admirat Josep

Se7opinions

Publicitat
Publicitat