Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

La UdL acull per primer cop la fase regional de l'Olimpíada Matemàtica

Tindrà lloc divendres i dissabte a l'Escola Politècnica Superior

Universitat de Lleida, Olimpíada Matemàtica
S'afegeixen a les Proves Cangur de la mateixa societat catalana. (Foto: Universitat de Lleida)
La Universitat de Lleida (UdL) acollirà per primer cop a finals d'aquesta setmana la fase regional de l'Olimpíada Matemàtica. Les proves, que tindran lloc divendres i dissabte a l'Escola Politècnica Superior (EPS), s'emmarquen en la 53a Olimpíada Matemàtica Espanyola i la 58a International Mathematical Olympiad. La iniciativa, organitzada per la Societat Catalana de Matemàtiques, està coordinada a Lleida pel Departament de Matemàtica de la UdL i l'institut Màrius Torres, sota el patrocini de l'EPS  i el Vicerectorat d'Estudiants.


A diferència de les Proves Cangur, que abasten tots els cursos preuniversitaris des de orimària, l'Olimpíada Matemàtica està pensada només per a alumnat de batxillerat i cicles formatius de grau superior. Tot i això, també poden presentar-se estudiants més joves, sempre menors de 18 anys, amb un aval del seu professor. Els candidats s'enfronten a dues proves escrites en les quals han de resoldre un total de vuit problemes.

De moment, hi ha una desena d'inscrits. Els tres alumnes que obtinguin millor puntuació en aquesta fase de districte passaran a la final estatal, que tindrà lloc a Alcalá de Henares el març de 2017. D'allí sortiran els representants espanyols en l'Olimpíada Internacional, que se celebrarà el juliol a Rio de Janeiro. 

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Del local al global

Publicitat
Publicitat