Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

El Ple de la Diputació de Lleida aprova els pressupostos del 2015 per unanimitat

Membres de la Marea Blanca han irromput a la sala contra la moció de suport a la creació del Consorci Sanitari

Marea Blanca, Diputació de Lleida, Consorci Sanitari
Membres de Marea Blanca han irromput al Ple per exigir l'aturada del Consorci Sanitari. (Font: Twitter)
El Ple de la Diputació de Lleida ha aprovat per unanimitat de tots els grups polítics els pressupostos del 2015, amb 106,3 milions d’euros, un 4% superior als anys anteriors. Aprofitant el Ple, una vintena de membres de la Marea Blanca han irromput a la sala per protestar contra el suport de la institució a la creació del Consorci Sanitari de Lleida.


El president de la Diputació, Joan Reñé ha agraït als grups polítics que li han donat per quart any consecutiu l’aprovació unànime als comptes, un fet insòlit que mai no havia passat, tot i que el PP ha acusat la Diputació de donar més subvencions als ajuntaments de CiU, en concret als dels diputats de la institució, per tal de sumar més vots a les pròximes eleccions municipals. D’altra banda, el PSC ha demanat més transparència en les subvencions que s’entreguen als ajuntaments, consells comarcal i entitats públiques.

El pressupost del 2015 ascendeix a 106 milions d’euros i prop de 40 milions es destinen directament al món local. Reñe ha anunciat que la Diputació de Lleida tancarà l’any 2014 amb una aportació de 15,4 milions d’euros més per a ajuntaments i consells comarcals amb l'objectiu de facilitar liquidat a l’administració local. “Tothom que ha demanat qualsevol ajut o col·laboració a la Diputació ha estat sempre atès perquè tots els pressupostos elaborats en aquest mandat estan adequadament encarats, tal com ho demostra el suport unànime que han donat els diputats”, ha informat.

La Diputació dóna suport al Consorci Sanitari

En l’apartat de mocions, el Ple ha aprovat la moció en defensa de la sanitat pública i de qualitat i en suport a la constitució d’un Sistema Integral de Salut a les comarques de Lleida i Pirineu, sota la forma de consorci de naturalesa pública, amb els vots a favor de tots els diputats, menys dos d’Esquerra i dos del PSC. Per la qual cosa, la Diputació dóna suport al Consorci Sanitari. El text també demana que el sistema integral de salut disposi dels recursos humans i materials necessaris per desenvolupar amb eficàcia les seves funcions.

Autoinculpació pel 9-N

Una altra moció que s'ha aprovat ha estat una d'ERC on demanava al Ple que s'autoinculpés per participar en el procés participatiu del 9-N i per assumir totes les responsabilitats que se’n puguin derivar admetent ser coautors de les accions que s’imputin al president de la Generalitat i altres membres del Govern derivades de l’organització i execució del citat procés democràtic. El text ha comptat amb el suport de tots els diputats de CiU i CDA, els dos d'ERC, l'abstenció de cinc diputats del PSC i el vot en contra del diputat socialista Miquel Aguilà i dels dos diputats del PP.

Finalment, el Ple ha donat llum verda a una tercera moció que expressa el rebuig al sistema de la llicència esportiva única, aprovat per l’Estat espanyol, “que comportarà que els nostres esportistes, clubs i federacions veuran afeblida la seva autonomia, perjudicada la seva economia i disminuïda la seva capacitat per gestionar l’esport català”.
 

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

La ciutat òrfena de model comercial

Se7opinions

Publicitat
Publicitat