Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

El pressupost de la Universitat de Lleida creix un 2,12%, fins els 83 milions per a l'any 2017

Llum verda a la nova Càtedra sobre Desigualtats Socials

Rectorat, Universitat de Lleida
Edifici del Rectorat de la UdL. (Foto: Arxiu)
El Consell de Govern de la Universitat de Lleida (UdL) ha aprovat aquest dilluns per assentiment la proposta de pressupost de la institució per a 2017. Els comptes ascendeixen a 83.073.058,75 euros, la qual cosa suposa un increment del 2,12% respecte a l'actual exercici. El pressupost se sotmetrà a l'aprovació definitiva del Consell Social aquest divendres 16 de desembre.

Pel que fa a ingressos, la gerència preveu un augment de l'aportació de la Generalitat, mantenint els imports assignats el 2016, "que han suposat un increment del finançament ordinari en continuar l'augment del pes de la UdL en el sistema universitari català i la millora en el finançament per objectius de l'àmbit de la recerca". També es preveu un augment de la matrícula en els màsters oficials, encara que el més important és "la comptabilització de la matrícula que no es cobra per matrícula d'honor a la UdL i pels estudiants Erasmus, que comporta que l'import de la matrícula que no s'ingressa passi de 2,8 a 3,2 milions d'euros".

Quant a les despeses, el pressupost contempla un augment d'1,4 milions d'euros per a personal, en part "per la contractació de personal lligat a la implantació de les noves titulacions del campus d'Igualada i del doble Grau en Veterinària i Ciència i Producció Animal", que també incrementa les despeses de béns i serveis. L'entrada en funcionament dels Serveis Hospitalaris Veterinaris i l'edifici de Biomedicina 2, que acull l'IRBLleida, "comportarà un important increment de les partides d'energia i neteja".

Càtedra d'Estudis sobre Desigualtats Socials

La sessió també ha servit per aprovar la creació de la Càtedra Obra Social “la Caixa” d'Estudis sobre Desigualtats Socials, que serà dirigida pel professor del Departament d'Economia Aplicada Rafael Allepuz. Aquesta Càtedra donarà continuïtat a la tasca del Seminari Interdisciplinari d'Estudis sobre les Desigualtats Socials que funciona des de fa aproximadament un any i mig. Comptarà amb professorat de diferents àmbits acadèmics com l'economia, el dret, la sociologia, la geografia, el treball social, la psicologia i la salut. Neix amb la voluntat d'establir col·laboracions amb entitats públiques i privades que treballen en l'àmbit de l'acció social, desenvolupant accions de docència i recerca relacionades amb les desigualtats socials des de les diferents perspectives de treball.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Del local al global

Publicitat
Publicitat