Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

Juan Harland i Yolanda Cebrián, guanyadors de la 36a edició de la Pujada a la Seu Vella

La jornada, que ha col·laborat amb La Marató de TV3, ha aplegat un miler de participants entre la cursa atlètica, la caminada i les curses infantils

Pujada a la Seu Vella, podi
Un dels podis de la cursa. (Foto: Iter5)
La Pujada a la Seu Vella ha escrit avui la 36a pàgina de la seva història en una matinal atlètica, esportiva i solidària que ha aplegat, en conjunt, uns 1.000 participants. D’aquests, 600 han desafiat els 10 quilòmetres de recorregut de la cursa atlètica, que ha coronat com a guanyadors Juan Harland i Yolanda Cebrián. Cal destacar també els 300 participants que han volgut estar en l’estrena de la caminada popular, mentre que tampoc no ha faltat color en les curses infantils, amb més d’un centenar d’inscrits. Tot plegat, sota un dels elements típics de la Pujada, el fred i la boira, que no han impedit, però, que es visqués una gran matinal atlètica.

La cursa atlètica ha estat, evidentment, la prova reina de la cita. Els 10 quilòmetres del recorregut, que com és habitual eren puntuables per a la Lliga Ponent, han estat un cop més marcats per la duresa, sobretot en el seu tram final, que ha portat els participants des del riu fins a l’arribada després de pujar tot el carrer Cavallers i situar-los al peu de la Seu Vella, a la plaça de la Sardana, que també ha estat el punt de sortida.

En la categoria masculina, la victòria ha estat per a Juan Harland, del Lleida Runners, amb un temps de 34.25. El campió ha dominat amb autoritat i ha distanciat en mig minut el segon classificat, Sancho Ayala (Fondistes Solsonès), vigent campió del circuit Mitges de Ponent, que ha marcat un crono de 35.04. Tercer ha entrat Antoni Carulla (Runners Balaguer), amb 35.16, mentre que Alexandre Tàssies (CE Linyola-Logiesport) ha estat quart amb 35.31.

En dones, s’ha viscut una situació ben peculiar amb la victòria de Yolanda Cebrián (Lleida UA), que ha fet tot el recorregut acompanyada pel seu germà, Francisco Javier Cebrián (CA Fraga-Bajo Cinca), actual líder de la Lliga Ponent i que ha renunciat a les seves opcions per fer costat a la Yolanda. Al final, l’aposta dels Cebrián ha sortit bé i Yolanda ha guanyat amb un temps de 40.48, molt pel davant de les seves companyes de podi: Meritxell Bonet (Tri 4.40), segona amb 42.10, i Núria Duch (Multibike Lleida), tercera mb 43.37. Cal destacar també el cinquè lloc d’Elisa Lladós (Clos Pons Thai Runners), que amb aquest resultat podrà retallar diferències amb la líder de la Lliga Ponent, Rosamari Carulla (La Guineu-Logiesport), absent avui en la Pujada.

Molt abans que comencés aquesta cursa atlètica ja s’havien posat en marxa els participants de la caminada popular, una iniciativa nova d’enguany i que ha tingut una molt bona acceptació. Entre la caminada i la cursa ha estat el torn per a les curses infantils.
 
En el cas de la cursa atlètica i de la caminada, 1 euro de cada inscripció ha anat destinat a La Marató de TV3, mentre que la inscripció per a les curses infantils (que era precisament d’1 euro) ha estat íntegrament per a aquesta causa, amb la qual cosa s’ha tornat a posar de manifest el vessant solidari de la Pujada a la Seu Vella. 

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Manifest

Publicitat
Publicitat