Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

El projecte “Empodera’t”, finalista del Premi Josep M. Rueda i Palenzuela

Aquest guardó, que convoca la Diputació de Barcelona, pretén reconèixer el valor de la intervenció social comunitària

projecte, Empodera't, Premi Josep M. Rueda i Palenzuela
El projecte “Empodera’t”, finalista del Premi Josep M. Rueda i Palenzuela. (Foto: Ajuntament de Lleida)
El projecte “Empodera’t” de l’Ajuntament de Lleida és un dels finalistes del Premi Josep M. Rueda i Palenzuela, convocat per l’Àrea d’Atenció a les Persones de la Diputació de Barcelona. El guardó vol reconèixer el valor de la intervenció social comunitària. L’acte de lliurament es farà el dijous 15 de desembre a l’Espai Francesca Bonnemaison de Barcelona. Fins a 38 projectes s’han presentat al premi, dels quals 5 en són finalistes.

L’Ajuntament de Lleida ha presentat “Empodera’t. Nou model d’intervenció social amb persones sense llar. De la lògica del rebre a la lògica de la reciprocitat”, un projecte que compta amb la complicitat de diverses regidories i diversos agents de la ciutat. Des de la Paeria s’aposta per una intervenció innovadora amb les persones sense llar. El 2015 es va elaborar el pla amb un objectiu ferm de consolidació durant aquest 2016, que ha aconseguit incidir en les possibilitats i la promoció personal de les persones sense llar de Lleida. La línia a seguir s’ha traçat amb accions que superen el caràcter assistencial dels serveis d'atenció a necessitats bàsiques i s'obren a la perspectiva comunitària a través del món de l'art, del medi ambient i el patrimoni cultural de la ciutat, buscant el seu arrelament en la ciutat, la seva participació social i comunitària, la reciprocitat social i l'apoderament.

El projecte “Empodera’t” uneix l'atenció socioeducativa a la dignificació dels serveis d'acollida, la participació de les persones sense llar, la col·laboració institucional, la transversalitat d'actuacions, la interdisciplinarietat, la capacitat organitzativa de la comunitat i l’enfortiment del teixit social des d’una perspectiva comunitària. La metodologia ha estat planificada a partir de la raó de ser del projecte: des de la lògica i la intenció de promoure canvis reals en la realitat intervinguda, generant un impacte en diferents àmbits, tant organitzatiu i individual de les pròpies persones sense llar com comunitari (barri i ciutat).

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Fruita amb injustícia social

Publicitat
Publicitat