Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

Almenar millora l'accés a la població des de l'autovia A-14

L’obra consistirà en la urbanització de la vorera dreta, amb la renovació de les xarxes elèctrica i d’aigua i la col·locació de mobiliari urbà i punts de llum

Baixada del Calvari, Almenar
El carrer de la Baixada del Calvari, a Almenar. (Foto: Ajuntament d'Almenar)
L’Ajuntament d’Almenar ha adjudicat la primera fase de l’arranjament del carrer de la Baixada del Calvari, un vial que constitueix el principal accés a la població segrianenca des de l’autovia A-14, actualment en construcció. L’actuació, que començarà el 9 de gener i que té un termini d’execució de 5 mesos, consistirà bàsicament en la urbanització de la vorera dreta i la renovació o ampliació de les xarxes elèctriques i d’aigua. L’obra ha estat adjudicada a l’empresa R.S. Agrotècnica del Segrià SL per un import de 139.812 €.

L’objectiu principal de l’obra és la instal·lació d’una canonada més ampla i amb més capacitat d'aigua potable que connecti els nous dipòsits amb el poble a través de la Baixada del Calvari. Aprofitant l’obra, que es portarà a terme en un tram d’uns 300 metres de longitud (des del carrer Sant Sebastià al carrer Cerés), es col·locaran línies elèctriques de baixa i mitja tensió i s’urbanitzarà la vorera. Igualment, s’instal·larà un nou enllumenat per mitjà de columnes de llum i nous embornals per recollir l’aigua pluvial. 
 
Així, doncs, aprofitant l'execució d'aquestes noves infraestructures, el projecte vol donar al carrer un caràcter més de passeig per a vianants, raó per la qual es plantegen noves amplades de voreres i acabats de pavimentació, juntament amb el nou mobiliari urbà.
 
Dins de la mateixa actuació, l’empresa adjudicatària construirà també un mur d’escullera a la zona de la Bassa per evitar els despreniment de terra provocats bàsicament per l’efecte de les pluges. 
 
En una segona fase, que tindrà lloc més endavant en una data encara a determinar, s’urbanitzarà la vorera esquerra del vial.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

La ciutat òrfena de model comercial

Se7opinions

Publicitat
Publicitat